Logo veluws-nieuws.nl


Sport

NK Super Senioren bij HG&CC

  Sport

Op 15 en 16 juni wordt op de Hattemse Golf & Country Club (HG&CC) voor het tweede achtereenvolgende jaar gespeeld om het Nederlands Kampioenschap Super Senioren. De wedstrijd, voor deelnemers van 65 jaar en ouder, wordt afgewerkt in een damescategorie en een herencategorie. Bij de dames geldt er voor deelnemers een maximale handicapeis (speelsterkte) van 15.0 en voor de heren 13.0.

HATTEM - Exceptioneel is de hole-in-one prijs die beschikbaar wordt gesteld op de 12e hole. De eerste speler die de bal vanaf de afslagplaats in een keer in de hole slaat krijgt de sleutels overhandigd van een heuse nieuwe auto die beschikbaar wordt gesteld door Autobedrijf Oving uit Hattem.

De wedstrijd bestaat uit twee rondes van elk 18 holes. Zowel de dames als de heren spelen in totaal 36 holes. De kersverse Nationaal Kampioenen worden de spelers die de 36 holes in het minst aantal slagen hebben afgelegd.

De wedstrijden beginnen beide toernooidagen om 08.00 uur. Verwacht wordt dat op beide speeldagen de laatste spelers tegen het einde van de middag hun scores hebben ingeleverd. Deze zijn ook via live scoring te volgen via golfclub-hattem.nl. Het bieden van real time scores is gebruikelijk op de verschillende mondiale professionele golftoernooien en zeer zeldzaam binnen het amateurgolf. In het clubhuis van de Hattemse Golf & Countryclub staat een aantal schermen waar de spelers continue op de hoogte worden gehouden van hun eigen scores ten opzichte van de rest van het spelersveld.

De eerste editie van het NK Super Senioren werd in 2016 gewonnen door Rolf Esser van de Koninklijke Haagse (heren) en Nora Smit van Golfclub Zeewolde (dames). Evenals in 2017 vond het toernooi plaats op de baan van de Hattemse Golf & Countryclub.

Reageer als eerste