• Alles
  • (1)
    Sport
  • (1)
    Muziek
  • (1)
    Cursus-Workshop

Kanaalwandeling in Heerde

zaterdag 24 augustus 9:00 uur

Visit Heerde houdt zaterdag 24 augustus een wandeling langs het Apeldoorns Kanaal en over Heerder Landgoederen. Deze wandeling van 10 kilometer begint om 9.00 uur. Start- en eindpunt is bij Bistro VolDaan aan de Kanaaldijk 30 in Hoorn (Heerde).

Langs de oevers van het Apeldoorns Kanaal en de Grift wordt de wandeling begeleid door een lokale gids. Hij vertelt over de aanleg en geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal.

De wandeling gaat ook voor een deel over landgoed Vosbergen, langs de noordelijke Heerderbeek en over landgoed De Bonenburg. De geschiedenis van kasteel Vosbergen en de Heerder beken ontbreekt daarom niet. Halverwege de route is er een korte stop voor koffie of thee en toiletbezoek. Verwachte aankomst bij het eindpunt is rond 12.15 uur. Hier staat een lunch klaar.

De kanaalwandeling is één van de vele wandelingen die Visit Heerde deze zomer organiseert. Op 31 augustus en op 28 september is er een wandeling door de Hoogwatergeul en langs de IJssel, op 7 september het Oostelijke deel van het Horsthoekerpad en op 21 september het Vosbergenpad.

Prijs voor deelname bedraagt 15 euro, voor de wandeling te betalen aan de gids. Meer informatie en opgave via coordinator@visitheerde.com of naar 0578-617094. Opgeven kan bij de Toeristen Informatiepunten in de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan nr. 6 in Heerde, Koek en Ei, IJsseldijk 67 in Veessen en Boekhandel Shalom, Klapperdijk 36b in Wapenveld.


deel deze activiteit

Locatie

Bistro Voldaan
Heerde
Kanaaldijk 30
8181sc


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden