• Alles

Cultuurhistorische wandeling op De Dellen

donderdag 10 oktober 14:00 uur

Lodewijk Rondeboom

Heerde -  Boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden dinsdag 10 september een cultuurhistorische wandeling over de Dellen.

Dit landgoed heeft een rijke historie, die teruggaat tot ver voor het begin van onze jaartelling. De door de mens veroorzaakte ontbossing, de heidevelden en later de bosbouw, hebben hun sporen achtergelaten. Ook de invloed van drie families, die na elkaar van 1803 tot 1928 eigenaar van het gebied waren, is nog duidelijk herkenbaar. De boswachters vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Geadviseerd wordt om stevige schoenen aan te trekken. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats 'Erf van Daendels', aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. De wandeling duurt ongeveer drie uur. Deelname kost 5 euro, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling contant en gepast op locatie, er is geen pin aanwezig.

Reserveren is niet nodig. Meer informatie via www.glk.nl/activiteiten, Fokko Andringa, 06 - 51543444 of Frans Roelofs, 06 - 52644800.


deel deze activiteit

Locatie

Parkeerplaats Erf van Daendels
Heerde
Nieuwe Zuidweg 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden