• Alles
  • (1)
    Fiets-Wandeltocht
  • (1)
    Muziek
  • (1)
    Cursus-Workshop

Concert Cantabile: 'The Armed Man'

vrijdag 22 november 20:30 uur

Foto:

Vocaal Ensemble Cantabile onder leiding van Hans Tijssen geeft vrijdag 22 november haar najaarsconcert. Deze keer is gekozen voor het indrukwekkende muziekstuk van Karl Jenkins: 'The Armed Man' met als ondertitel 'A Mass for Peace', ofwel 'Een Mis voor Vrede'.

De opbouw van het werk leidt het publiek door alle stadia van oorlog. In de muziek komt dit tot uiting in dreiging, agressie, ontzetting en verdriet om uiteindelijk uit te komen bij hoop en vrede.

Karl Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis in 1998 en 1999 die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte. Karl Jenkins is een Welsh componist en een voormalig lid van de jazz-/rockformatie Soft Machine. Hij bespeelt onder andere saxofoon, hobo en piano.

In het jaar waarin Nederland herdenkt dat het 75 jaar geleden geleidelijk aan werd bevrijd, krijgt deze muziek extra betekenis. Bij dit concert participeren zoveel mogelijk musici uit deze regio om zo het gezamenlijke karakter van de bevrijding op de Noord Veluwe te benadrukken. Het concert vindt plaats in de Grote of Andreaskerk aan de Markt in Hattem en begint om 20.30 uur.

Voor meer informatie en toegangskaarten zie de website. Kaarten zijn in de voorverkoop ook verkrijgbaar bij de leden van het koor.

www.cantabilehattem.nl


deel deze activiteit

Locatie

Andreaskerk Hattem
Hattem
Markt 2
8051ez


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden