• Alles
 • (1)
  Algemeen
 • (1)
  Sport
 • (3)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Actiedag de Molukken in Vaassense Dorpskerk

zaterdag 25 januari 11:00 t/m 18:00 uur

Vaassen - In de Dorpskerk in Vaassen wordt zaterdag 25 januari Benefiet 4 Maluku gehouden, een actiedag voor de Molukken. De dag wordt georganiseerd door de Molukse kerken, Woord & Daad en de Hervormde Gemeente van Vaassen.

Vorig jaar werden de Molukken getroffen door een aardbeving. De gevolgen zijn voor de bevolking nog steeds enorm. Ze kunnen op dit moment niet naar hun huizen terug en leven voor een belangrijk deel in tenten. De afgelopen tijd was het heet en ongemakkelijk, de komende tijd begint het regenseizoen en wordt de situatie nog ernstiger. De plaatselijke autoriteiten bieden nauwelijks hulp en daardoor dreigt de situatie steeds verder te verslechteren. Deze dag is daarom bedoeld om geld voor de slachtoffers bij elkaar te brengen. Daarom wordt gedurende de actiedag in totaal drie keer gecollecteerd.

De dag is rijk gevuld met activiteiten en begint om 11.00 uur met een kerkdienst, die wordt geleid door Dr. Simon Ririhena. De Molukse cuisine staat vanaf 12.45 uur klaar in de Rank. Mee-eten kost 12,50 euro.

Tijdens het middagprogramma wisselen gerenommeerde sprekers en is muziek elkaar af. Sprekers zijn dokter Minggus Nanlohy, Dr. Verry Patty, Dr. Samuel Lee (theoloog des vaderlands), en Prof. Dr. Fridus Steijlen.

Muziek is er van gospelzangers en -groepen, waaronder Ruth Haumahu, Agape, Moluks vrouwenkoor uit Vaassen, Zwier van der Weerd (bariton), Het Mannenkoor Groot Schuylenburg onder leiding van Zwier van der Weerd, Familychoir Nahuway/Taribuka, Chantel, Gaby, Charelle en Boetje Taribuka, Baboyo R.S. Porsisa, Visi Batilmurik & Richo Sapulette uit de Molukken.

De benefietdag eindigt om 18.00 uur.

De dag wordt integraal via Youtube-kanaal RTV794 uitgezonden door de regionale omroep, dus u kunt thuis de dag ook volgen. Hierdoor zijn de mensen op de Molukken ook in staat om deze actiedag te volgen. Ze zijn daarover ingericht. Ook kunt u terecht op hun site rtv794.nl.

Wie dag niet kan bijwonen, kan een gift doen in de aparte collectebus in uw eigen kerk. Of een bijdrage overmaken op het bankrekening-nummer van de Diaconie Hervormde Gemeente Vaassen: NL33 RABO 0364412844 o.v.v. 'aardbeving Molukken'. De opbrengst van 25 januari gaat voor de volle 100 procent naar de Molukken.


deel deze activiteit

Locatie

Dorpskerk
Vaassen