<p>Peet en Mies (links) laten een draaimolen draaien op de Hoge Weerd. Ronald van der Beek, z&#39;n vrouw Saskia en hun neefjes staan ook op de foto.</p>

Peet en Mies (links) laten een draaimolen draaien op de Hoge Weerd. Ronald van der Beek, z'n vrouw Saskia en hun neefjes staan ook op de foto.

(Foto: Dennis Dekker)

Draaimolen naast café Eureka in Epe

Peter Olde Scholtenhuis en Michel van den Esschert hebben weer wat ludieks verzonnen. De attracties van de heren die samen een kermisbedrijf hebben, staan deze maanden vanwege de coronacrisis helemaal stil. “De kermisbranche ligt volledig op z’n gat. We staan niet op kermissen, we kunnen niets doen. We zijn daarom druk bezig om onze attracties her en der op te knappen en van een nieuw likkie verf te voorzien”, vertelt het bekende Eper duo. Toch kruipt het bloed van vermaak en vertier waar het niet gaan kan...

EPE - De heren missen de kermiswereld heel erg. Dat blijkt uit alles. “We leven voor die glimmende ogen van de genietende kermisliefhebbers. We willen mensen blij maken”, aldus het illustere duo dat door velen liefdevol ‘Peet en Mies’ genoemd wordt. “We balen er dus enorm van dat wij deze maanden niet kunnen doen wat we het allerleukste vinden: zorgen voor vermaak, vertier, gekkigheid en plezier.”

Peter is zichtbaar geëmotioneerd als hij de smakelijke verhalen oplepelt die hij in ruim 40 jaar kermisleven beleefd heeft. “Dat is dit jaar ineens ruw tot stilstand gekomen. Heel gek. Helemaal wanneer je vanaf je tienerjaren bijna altijd onderweg bent geweest.” Michel gebruikt deze weken om te werken aan wat herstelwerkzaamheden aan hun vier attracties. “Ik kan niet goed stil zitten. Ik ben de elektra aan het controleren, de spullen aan het verven. We proberen er zo toch wat van te maken.” Het duo heeft hun stacaravan dus tijdelijk op bungalowpark De Beekhorst neergezet. “Een bekende, vertrouwde plek, we wonen hier in de wintermaanden ook.” Van november tot eind januari staat hun welbekende oliebollenkraam namelijk op de Eper Hoge Weerd. “Daar staan we al 14 jaar met zeer veel plezier. We hebben nu al enorm zin in die periode.” Die kraam staat daar pal naast café-bar-cafetaria Eureka. “Die kroeg noemen we al jaren gekscherend ons hoofdkantoor, hahaha....” Toen Olde Scholtenhuis en Van den Esschert daar onlangs met eigenaren Ronald van der Beek en Saskia Laisina in gesprek waren, ontstond er spontaan een idee waarbij de plek van de oliebollenkraam en de kermisactiviteiten van Peet en Mies gecombineerd konden worden. “Waarom zouden we daar niet tijdelijk een kermisattractie neer kunnen zetten?”

Oliebol voor burgemeester

Ronald van der Beek zocht contact met de gemeente Epe en legde dit voorstel aan hen voor. Uiteindelijk ging men akkoord. Er mocht een draaimolen komen. “Vermaak voor kinderen van 0 tot 10! Geweldig! We zijn zo blij. Ons kermisbedrijf beleeft moeilijke tijden, dit is een opsteker. We willen de gemeente erg bedanken. Daarom bieden we in november onze eerste oliebol symbolisch aan aan burgemeester Tom Horn.” De draaimolen op de Hoge Weerd draait vanaf vandaag (woensdag) tot en met zaterdag 12 september, dagelijks van 14.00 tot 19.00 uur. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zo hebben we voor een paar daagjes toch nog een beetje een kermisgevoel.”

Auteur: Dennis Dekker

Meer berichten