Politie geeft informatie over babbeltrucs

Heerde - In de coronatijd is er een verschuiving gekomen in de criminaliteit. Zo is het aantal slachtoffers van hulpvraagfraude (bij voorbeeld via WhatsApp) fors toegenomen en worden babbeltrucs gebruikt waarbij criminelen met allerlei smoezen “hulp” aanbieden. Met name ouderen zijn vaak slachtoffer. 

Ali Agterhuis is wijkagent in Heerde en gaat op donderdag 1 oktober belangstellenden informeren over deze vormen van criminaliteit aan de deur, het internet en bij pinautomaten. Met deze voorlichting kunt u voorkomen, dat u zelf slachtoffer wordt van een dergelijke nare gebeurtenis U krijgt naast allerlei voorbeelden en tips tevens gelegenheid om zelf vragen te stellen aan de wijkagent.

De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis “de Heerd”, Griftstraat 8 in Heerde. Het begint om 14:00 uur en duurt tot 15.00 uur. De toegang en het kopje koffie/ thee is gratis. In verband met de coronamaatregelen is er plaats voor maximaal 20 personen. Van te voren aanmelden is dan ook noodzakelijk. Dat kan tot en met vrijdag 25 september bij Ton Hulsebos, tel. 06-51259370

Meer berichten