Nieuwe survivalrunbaan in Epe
Nieuwe survivalrunbaan in Epe (Foto: )

Opening nieuwe survivalrunbaan Cialfo

Epe - Vrijdag 25 september a.s. om 11.00 uur wordt de Evolution Survivalrunbaan op het atletiekcomplex van Cialfo officieel geopend. De openingshandelingen worden verricht door Mark Huizinga, directeur van de Survivalrun Bond Nederland en Joey Bakker, viervoudig Nederlands kampioen Survivalrun. Mark Huizinga was o.a. de Olympisch kampioen judo in Sydney in 2000.

De eerder geplande opening begin mei ging niet door vanwege de Corona beperkingen. Inmiddels hebben al wel veel enthousiaste sporters met veel plezier de installatie in gebruik genomen. De mogelijkheden van de survivalrunbaan zijn een logische aansluiting op het atletiekprogramma van Cialfo: kracht, snelheid en uithoudingsvermogen kunnen op een creatieve en gevarieerde manier worden verbeterd en onderhouden.

De officiële opening is een hoogtepunt van het bouwproject. De realisatie heeft meer dan een jaar geduurd en heeft door de inzet van betrokken vrijwilligers tot een professionele en gecertificeerde accommodatie geleid. De bouw is mede te danken aan een tiental sponsoren. Een donatie van het Rabofonds Noord Veluwe en support van Stichting Episch Centrum onderstrepen het maatschappelijk belang van deze bijzondere sportvoorziening. Dat belang werd nog eens bevestigd door de uitverkiezing en toekenning van de gemeentelijke “heel Epe-Beweegt-Prijs” .

De officiële opening van de Survivalrunbaan is onderdeel van een weekendprogramma van Cialfo. Op deze vrijdag worden er voor de leerlingen van de Eper basisscholen clinics Survivalrun gegeven. Voor deelname daaraan is inmiddels het maximum aantal bereikt. Waar nog wel voor kan worden aangemeld zijn de clinics op de zaterdagochtend van 26 september bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in een kennismaking met de survivalrunbaan. Opgeven kan nog op de site van het Sportplatform Gemeente Epe

Meer berichten