De afdeling speelgoed
De afdeling speelgoed (Foto: Alie Blom)

Rommelmarkt RK Kerk in Hattem groot succes

Hattem - De rommelmarkt van de RK kerk aan de de Zuiderzeestraatweg in Hattem heeft ruim 5.000 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor het renovatiefonds van de kerk. Dak, kachel en orgel zijn toe aan een grote opknapbeurt of zelfs vervanging.

Voorafgaand aan de opening stonden er al tientallen bezoekers te wachten om het terrein op te kunnen. Om de bezoekers zo veel mogelijk te spreiden over de dag, startte de rommelmarkt een kwartiertje eerder.

Er was door de organisatie veel zorg besteed aan het naleven van de corona-maatregelen. Bij ingang en uitgang stonden tellers om bij te grote drukte de ingang te sluiten. Looproutes waren aangegeven ter voorkoming van kruisende bezoekersstromen. Er waren vijf toezichthouders ingezet. Het grootste deel van de bezoekers hield zich uit zichzelf uitstekend aan de eisen. Bij de entree en uitgang dienden de handen te worden ontsmet en er waren bij de ingang mondkapjes verkrijgbaar. En er waren handschoenen voor de verkopers.

De hele dag was er sprake van een gezellige drukte. Ook de verkopers hadden het uitstekend naar hun zin. Misschien was dat wel de grootste winst van de dag: bijna zestig vrijwilligers die in goede harmonie samen een klus klaarden voor een goed doel. 

Vele mooie veilingstukken vonden een nieuwe eigenaar. Hetzelfde gold voor de artikelen die op de kramen lagen bij de diverse rubrieken. Ook de kinderen kwamen aan hun trekken bij de grabbelton of op de pony. Ook de ijscokar en de broodjes worst waren populair.

Enkele tientallen mensen maakten van de gelegenheid gebruik om op deze dag, die ook Landelijke Monumentendag was, de kerk van binnen te bekijken. 

Meer berichten