Foto: Harry Keizer

Boekje over coronatijd in IJsselvallei

Veessen -  Rik Thybaut, secretaris van Stichting IJsselhoeven, heeft het eerste exemplaar van het boekje ‘IJsselhoeven, Voorjaar 2020, ervoor en erna’aangeboden aan Jacqueline Koops, burgemeester van de gemeente Heerde. 

De aanbieding vond plaats bij de streekwinkel Koek en Ei aan de IJsseldijk in Veessen. 

Rik Thybaut is in maart en april ernstig ziek is geweest door een besmetting met corona. Ook Jacqueline Koops werd geveld door het virus. De naweeën bij haar zijn zo heftig dat zij recentelijk heeft aangekondigd haar functie als burgemeester van Heerde neer te leggen om zich te kunnen focussen op haar revalidatietraject.

Toen Nederland en dus ook de IJsselvallei in maart op slot ging leverde dat bijzondere ervaringen op. Deze uitgave bevat verhalen en beelden over de afgelopen periode in deze streek. Het werd immers stil en op sommige plekken angstig, zeker daar waar corona echt uitbrak. 

Naast de afgelopen voorjaar opgedane ervaringen gaan de verhalen in het boekje over pandemieën in vroeger tijden, met de MKZ als meest recente dierziekte die in deze streek grote gevolgen had. Ook wordt stilgestaan - hoewel het nog verre van voorbij is - bij de periode ‘na corona’. 

De uitgave is verlevendigd met de eerder dit voorjaar gemaakte foto’s voor het ansichtkaartenproject ‘IJsselhoeven, schoonheid en troost’. Die ansichtkaarten zijn gestuurd naar mensen om hen een hart onder de riem te steken. Een groot aantal van die foto’s uit de eigen streek wordt los bij het boekje geleverd om zelf in te plakken.

De uitgave is financieel mogelijk gemaakt via een crowdfunding actie, die werd aangevuld door de Provincie Gelderland.

Het boekje - dat 12 euro kost - is te bestellen via de site van Stichting IJsselhoeven: www.ijsselhoeven.nl

Meer berichten