Foto: Joop Luimes

Lintje voor Thea van der Veen-van Huffelen

Epe - Thea van der Veen-van Huffelen uit Epe is woensdag koninklijke onderscheiden. Zij werd lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Tom Horn reikte haar de versierselen uit. 

Mevrouw Van der Veen nam woensdag afscheid als voorzitter van de Reumapatiëntenvereniging Noord-Oost Veluwe. Deze functie heeft zij bijna twintig jaar vervuld. Zij behartigt de belangen van de eigen leden met informatieve bijeenkomsten, door onderlinge contacten te bevorderen en door samen te werken met andere organisaties. 

Een belangrijke activiteit was het organiseren van het zwemmen in extra warm water, wat voor reumapatiënten een noodzaak is. De vereniging is aangesloten bij ReumaNederland. Het bestuur houdt hiermee nauw contact om de leden optimaal te kunnen informeren over ontwikkelingen op het gebied van reuma. Samen met haar dochter redigeerde mevrouw Van der Veen ook het verenigingsblad. De Reumapatiëntenvereniging Noord-Oost Veluwe houdt nu na veertig jaar op te bestaan.

Mevrouw Van der Veen is sinds 1990 lid van de Dialectkring Gemeente Epe en heeft meegewerkt aan twee boeken over gezegden en uitdrukkingen in de streektaal. Met haar man verzorgde zij jarenlang Thomasvaer- en Pieternel-optredens.

Meer berichten