<p>Rick Evers (links) en Willem Verdaasdonk &nbsp;met hun boek.</p>

Rick Evers (links) en Willem Verdaasdonk  met hun boek.

‘Schrijf eens even normaal, joh!’, een bijzonder boek met glimlach geschreven

Veel mensen schrijven heel anders dan ze praten. Als ze op een feestje tegen de buurman over hun werk vertellen, ontstaat er een leuk gesprek. Maar zodra ze iets op papier moeten zetten, zijn de woorden ineens onnodig ingewikkeld. Uwerzijds? Jongstleden? Ons schrijven? In aansluiting op? Vaassenaar Rick Evers schreef er samen met Willem Verdaasdonk uit Raalte een boek over: ‘Schrijf eens even normaal, joh!’

Vaassen - Het boek gaat niet alleen over het eenvoudiger maken van teksten. Natuurlijk komen de ergernissen van de auteurs over wollige taal voorbij. Maar het boek is veel meer een gids om ijzersterke teksten te schrijven.

Teksten die met plezier geschreven en gelezen worden. Allerlei teksten komen daarbij aan bod. ‘Schrijf eens even normaal, joh!’ is eigenlijk een kookboek voor teksten. Welke ingrediënten moet je gebruiken om tot de lekkerste teksten te komen?

Evers en Verdaasdonk geven met hun boek glimlachgarantie. Dat durven zij gerust aan gezien de bijzondere schrijfstijl. En omdat het ver weg blijft van droge kost. Er staat ook niets in over grammatica.

Ze denken de lezer een groter plezier te doen met praktische tips, oefeningen en bijzondere testjes. Bijvoorbeeld de Moest-Er-Nog-Eens-Bijkomen-Van-Niet-test. Zoiets vind je in geen ander taalboek. Ze laten zien dat iedereen kan schrijven. Als je maar oog hebt voor de lezer.

Rick Evers is communicatieadviseur, columnist, tekstschrijver en trainer. Als eigenaar van Jou | tekst & training helpt hij mens en organisatie aan krachtige teksten. Zijn motto bij al zijn teksten en trainingen: het gaat niet om jou, het gaat om je lezer.

Willem Verdaasdonk is medeoprichter van Taaluilen, een bedrijf dat organisaties helpt op een makkelijke en menselijke manier te communiceren. Hij is trainer, adviseur en inspirator. Tijdens zijn schrijftrainingen zien cursisten dat schrijven voor iedereen weggelegd is.

Het boek ‘Schrijf eens even normaal, joh!’ heeft 192 pagina’s en is uitgegeven door uitgeverij AnderZ. Het is overal te koop, onder andere bij Bruna Vaassen, en kost 20 euro.

Meer berichten