<p>Het huidige prinsenpaar Prins John I en Prinses Leonie I.&nbsp; &nbsp;</p>

Het huidige prinsenpaar Prins John I en Prinses Leonie I.   

(

Foto: Jan Hagen

)

Carnaval in Vaassen afgelast, alternatief feest in de planning

Vaassen - Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers in Vaassen heeft een streep gezet door carnaval 2021. “Nu de regering de maatregelen om het coronavirus te beteugelen juist weer aanscherpt in plaats van verlicht, zouden we onszelf voor de gek houden als we nog langer vasthouden aan de illusie”, beseft voorzitter Rob Hoppenbrouwer. 

Het betekent dat er niet alleen een streep gaat door de festiviteiten met carnaval van 13 tot en met 16 februari, maar ook de presentatie van het nieuwe Prinsenpaar en het Prinsenbal in de aanloop naar het feest zijn afgelast.

Hoewel dit de mogelijk zwaarste beslissing was in de historie van de club, werd het uiteindelijk een hamerstuk. De vereniging had tot nog toe het streven om zo lang mogelijk te wachten met een besluit, maar het bestuur beseft dat er helderheid moest komen. Niet alleen naar de medewerkers die de eigen organisatie mogelijk maken, maar ook naar bijvoorbeeld alle wagenbouwers en andere partners als dorpscentrum De Wieken, de sportverenigingen die steevast een pauze inlassen om carnaval de ruimte te geven, de gemeente, de sponsoren en andere bedrijven die hun diensten verlenen.

“Denk ook aan een eventueel nieuw Prinsenpaar”, aldus Hoppenbrouwer. “Wanneer we kostte wat het kost een beperkt programma zouden doordrukken, krijgen die mensen niet het speciale feest dat zij verdienen.” 

Want De Rossumdaerpers weten dat het carnaval een belangrijke sociale functie heeft in het dorp en de wijde omgeving. Om recht te doen aan die rol, treedt de vereniging op korte termijn in gesprek met de lokale overheden om voorbereidingen te treffen voor een ander meerdaags feest. Dat moet worden gehouden op het moment dat er weer grootschalige evenementen mogelijk zijn. Als alle beperkende maatregelen vanwege het coronavirus zijn opgeheven, wil de club zo de terugkeer naar het normale leven vieren.

Door nu al ruchtbaarheid te geven aan deze plannen, wil de verenging mensen de kans bieden straks op tijd vrij te nemen. Om zo veel mogelijk Vaassenaren hierbij te betrekken, zijn er alternatieven in de maak om meer mensen toe te laten dan gebruikelijk. Niet alleen de leden van de vereniging, maar ook de honderden mensen die soms al jaren op de wachtlijst staan, krijgen als dank voor hun steun dan voorrang. De carnavalisten vragen hun leden om de jaarlijkse contributie ‘gewoon’ te betalen. Met behulp van die inkomsten willen zij het feest ter afsluiting van de coronaperiode mogelijk te maken.

Meer berichten