Foto: Jannes Wolff
Sport

Leden Skeelerclub Oost Veluwe komen goed voor de dag bij Stouwdam Competitie

Regio - In 2020 is het toch nog gelukt om een kleine competitie af te werken voor de Stouwdam Competitie, waar normaal gesproken acht of negen wedstrijden op het programma staan verdeeld over het seizoen, konden er nu toch nog drie wedstrijden in september op de kalender gezet worden.

Drie zaterdagen achter elkaar in Heerde, Rijssen en Nijeveen konden de wedstrijden afgewerkt worden. In totaal namen hier 123 rijders aan deel verdeeld over de verschillende jeugdcategoriën. Hiervan was een groot deel afkomstig van Skeelerclub Oost Veluwe, 24 rijders kwamen één of meerdere wedstrijden aan de start.

Het is altijd een gezellige boel tijdens de wedstrijden, de ouders en jeugd gezellig bij elkaar (al moest er dit jaar natuurlijk wel rekening worden gehouden bij de ouders met de anderhalve meter afstand), en ook de contacten met de mensen van de andere verenigingen, altijd gezellig. En gelukkig zat het weer ook mee, want alle wedstrijden werden afgewerkt in lekkere temperaturen onder de stralende zon.

Ook dit jaar weer rijders die voor de eerste keer mee reden bij de Stouwdam wedstrijden, zij werden door de rijders, trainers en ouders gewezen op de regels en hoe een en ander gaat bij deze wedstrijden.

Natuurlijk kan niet iedereen op het podium komen, maar de leden van Skeelerclub Oost Veluwe hebben weer mooie prestaties neer gezet en enkelen wisten de podiumplaatsen voor zich op te eisen tijdens de verschillende wedstrijden en in het eindklassement.

De rijders die in Nijeveen de bekers van het eindklassement wisten te bemachtigen waren:

Pupillen 1 Meisjes, 2e,Jasmijn Nieuwenhuis (in haar eerste seizoen op skeelers)

Pupillen 1 Jongens, 1e,Simon Wiegman

Kadetten Meisjes, 2e, Britt van der Linden

Junioren Meisjes, 1e, Denice Nieuwenhuis, 3e, Hylkje van der Woerd

Junioren Jongen, 1e, Rens Nieuwenhuis, 2e  Karl van den Belt

Meer berichten