<p>Voorzitter Gradus Vos in het Loeffpark.</p>

Voorzitter Gradus Vos in het Loeffpark.

(Foto: Dennis Dekker)

14e Editie Epe On Ice gaat niet door

Epe - Natuurlijk; er is intensief en serieus overleg gepleegd. Toch waren de bestuursleden unaniem. Komende winterperiode zal er geen Epe On Ice plaatsvinden in het Eper Loeffpark. Voorzitter Gradus Vos vertelt: “We kunnen niet altijd voldoen aan de regels en beperkingen die ons door de overheid worden opgelegd. We denken dat het verstandiger is om de veertiende editie een jaartje door te schuiven. We willen geen risico’s nemen.”

(Dennis Dekker)

Het zal best vreemd zijn. Geen grote witte tent in het Eper Loeffpark rondom kerst en oud en nieuw. Geen enthousiaste schaatsende kinderen, geen ouders die zich tijdens één van de talloze feestelijke Ice-evenementen vermaken. Het was altijd een gezellige drukte achter het Eper gemeentehuis. Toch waren Vos en consorten er snel uit. “Corona houdt de wereld volledig in zijn greep. Als het winterseizoen kouder wordt, dan kan het niet anders dan dat er weer meer besmettingen optreden. Wij vonden het dus niet verstandig om Epe On Ice door te laten gaan.”

Natuurlijk zou de schaatsbaan misschien best wel geopend kunnen worden voor de kinderen. “Daar hadden we misschien ook nog wel geld voor. Maar het risico is te groot. Alle evenementen voor volwassenen die voor komende editie op stapel stonden, konden sowieso niet doorgaan.” Dat zorgde voor inkomstenderving. “Daarbij komt: afstand houden is bijna niet te doen. Wat als er dan toch iets gebeurt? Dat zullen wij onszelf als organisatie voor altijd kwalijk blijven nemen.” Dan het laatste aspect, ook niet onbelangrijk: “Onze groep vrijwilligers zit voor een groot deel in de risicovolle doelgroep. Het risico op besmetting is te groot. Stel je voor dat zij het coronavirus zouden oplopen, dan vergeef je jezelf dat nooit.” De vrijwilligers zijn middels een brief ingelicht. Vos: “We wilden dat zij het ‘t eerst zouden horen. Onze groep vrijwilligers is zeer hecht en daardoor belangrijk voor ons.”

De Epe On Ice-commissie beseft maar al te goed dat veel partijen teleurgesteld worden, aldus Vos. “De kinderen voorop. Da’s erg jammer. De schoolschaatsers, de (kinder)curlingspelers, de discogangers, de bierkratschuivers, de mini elfsteden-schaatsers en de vrije schaatsers. Maar het is niet anders.” Ook sponsoren ervaren de negatieve gevolgen van de coronacrisis. “We weten dat er sponsors van Epe On Ice zijn, die het moeilijk hebben in deze tijd. Toch laten velen van hen weten dat ze ons een warm hart toedragen. Wij vragen dit jaar echter niets van onze sponsoren. Dat vinden we niet eerlijk. Dat komt volgend jaar wel weer. Hopelijk.”

Voor dit jaar bedenkt Epe On Ice nog wel iets ‘ludieks’. “We hebben de vergunning, dus in overleg met de gemeente gaan we wellicht iets neerzetten in het Loeffpak. Het wordt een uiting namens het bestuur en de vrijwilligers van Epe On Ice. We hopen op betere tijden. Blijf gezond met z’n allen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden