Foto:

Kinderen en jongeren in de gemeente Epe aan de groente

Epe - Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor het eten van groente door de jeugd van de gemeente Epe. Net zoals vorige jaar brengen de buurtsportcoaches vanuit het platform Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) met de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ een beweging op gang waarmee kinderen en hun ouders gestimuleerd worden dagelijks meer groente te eten. 

Koppel-Swoe doet dit in samenwerking met het consultatiebureau, de kinderopvangorganisaties, basisscholen en wijkactiviteiten. De campagneperiode sluit officieel op vrijdag 16 oktober, maar ook daarna worden er nog verschillende activiteiten opgepakt. 

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. In sommige wijken is dat zelfs één op de drie. Daarom is het bevorderen van gezond gewicht onder de jeugd nodig. Gezond eten, drinken en voldoende bewegen dragen bij aan een gezond gewicht. De boodschap die de buurtsportcoaches willen uitdragen met groente is dat het eten van groente lekker, heel normaal en makkelijk is. 

Sinds deze week zijn er verschillende deelcampagnes:

Ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau, krijgen een ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakket mee. Het pakket helpt ouders op een praktische en leuke manier om hun baby vanaf 4 maanden groente te leren eten en dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar. Het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen.

Basisscholen en kinderopvanglocaties in de gemeente Epe hebben een zadenpakket en ‘Gruitmeter’ ontvangen. Dit ter aanvullen op het lespakket dat de basisscholen en kinderopvanglocaties vorig jaar hebben ontvangen. Zo kunnen ze zelf in de klas aan de slag met lessen over het stimuleren van het eten van groente en kunnen ze zelf snoepgroente kweken.

Bij de kinderopvang gaan de kinderen tussen 2 en 4 jaar aan de slag met het smaakspel, waarbij er op een speelse manier verschillende groente geproefd kan worden.

Meer berichten