Meer dan honderd activiteiten tijdens Noord-Veluwse Week van Duurzaamheid

Regio - In de regio Noord-Veluwe wordt van maandag 5 tot en met zaterdag 17 oktober de Week van Duurzaamheid gehouden. Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen meedoen aan duurzame kortingsacties, (online) workshops, adviesgesprekken en proeverijen van bedrijven en organisaties uit de regio. 

De Week van Duurzaamheid wordt georganiseerd door de zeven regiogemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. 

Door de kortingsacties en activiteiten kunnen inwoners ervaren hoe makkelijk en dichtbij een duurzaam leven is. Een groot aantal bedrijven heeft namelijk al (veel) duurzame producten of diensten in huis. Met de Week van Duurzaamheid brengen deze bedrijven dit extra onder de aandacht. Ook energiecoöperaties, natuur- en milieuverenigingen en inwonersinitiatieven leveren een bijdrage. 

Inwoners uit de regio kunnen meedoen aan meer dan honderd activiteiten. Een greep uit de acties: een workshop over ontspullen en een ‘green fashion walk’ waarbij modellen kleding showen van materialen zoals fietsbanden en stropdassen. Ook op voedingsgebied worden er verschillende kortingsacties en proeverijen aangeboden. Er zijn verpakkingsvrije groenten, biologische hutspotpakketten, scharrelvlees, boerenkaas en earth tea. Daarnaast is het mogelijk om kennis te maken met verschillende vormen van elektrische vervoer. 

Voor mensen die een stap willen maken met het verduurzamen van hun woning is er een energiespreekuur met gratis energieadvies. Daarnaast bieden bouwmarkten (in samenwerking met Veluwe Duurzaam) een kortingsactie op isolatiematerialen aan. Ook op het gebied van wooninrichting is er veel te doen: interieurarchitecten geven gratis advies, kringloopwinkels hebben kortingsacties en ook een aantal Hema’s geeft korting op duurzame producten.  

Tijdens de Week van Duurzaamheid staat op alle weekmarkten een kraam van Veluwe Duurzaam en de gemeente. Met een bon kunnen inwoners uit de regio gratis een oplaadtimer ophalen. Een oplaadtimer is een slimme stekker die apparaten op tijd uitschakelt. Meer informatie over de bon is te vinden op de website van de Week van Duurzaamheid.  

Actuele informatie over de activiteiten en het coronavirus is te vinden op de website www.weekvanduurzaamheid.nl. Vanwege de coronamaatregelen is inschrijven voor sommige activiteiten verplicht. Dat kan ook via de website: www.weekvanduurzaamheid.nl/activiteiten. 

Meer berichten