‘IJsselkunst’ pronkt in het museum


<p>Deze IJsselwerken zijn te bekijken in de entreehal van het museum.&nbsp;</p>

Deze IJsselwerken zijn te bekijken in de entreehal van het museum. 

(Foto: Voerman Museum Hattem)
Kunst & Cultuur

‘IJsselkunst’ pronkt in het museum

Hattem - In de hal van het Voerman Museum Hattem is nu een bijzondere collectie IJsselschilderijen te bewonderen. Deze werken zijn het resultaat van de schilderochtend, die vrijdag 4 september is gehouden langs het Voerman Struinpad aan de Zwolse kant van de IJssel.

 De schilderijlijst aan de oever van de IJssel was 4 september het decor voor een ontmoeting van kunstenaars uit onder meer Zwolle en Hattem. Deze lijst is september 2019 geplaatst op de route van het Voerman Struinpad en vormt een levend schilderij. Langs de wandelroute heb je een vrij uitzicht op Hattem en kun je het landschap beleven zoals IJsselschilder Jan Voerman senior dat vroeger moet hebben gezien.

Voerman Museum Hattem De kunstenaars streken 4 september op deze plek neer om het IJssellandschap vast te leggen onder het motto de ‘IJssel schilderen door de ogen van Jan Voerman’. Het weer zat mee en er vormden zich boeiende wolkenluchten, die Voerman senior vast zelf graag op het doek had gezet.

Het Voerman Museum Hattem was mede-organisator van de kunstenaarsbijeenkomst en werkte hiervoor samen met onder anderen IJsselliefhebber Wim Eikelboom. Die was 4 september eveneens van de partij, waarbij hij de verzamelde deelnemers vergastte op enkele boeiende verhalen over de rivier.

Het kunstenaarstreffen bleek een succesvol initiatief en heeft geresulteerd in acht fraaie IJsselgezichten die nu zijn verzameld in de entree van het Voerman Museum Hattem. Op deze plek kun je de kunstwerken bewonderen, zonder dat er entree voor het museum verschuldigd is. Zo kan een ieder op zijn of haar gemak van deze kunst genieten.

De kunstenaars die werken voor deze collectie hebben aangeleverd zijn: Herman Cleine, Lilia Gabo, Roeli Rumscheidt, Willemien van Ittersum, Daphne Maas en Harry Soepenberg. Wie meer wil weten over de kunstwerken of misschien belangstelling heeft om een werk aan te schaffen kan contact opnemen met de betreffende kunstenaar. Informatie over hen is aan de balie van het museum verkrijgbaar.

Het Voerman Museum Hattem is verheugd met het resultaat van de geslaagde creatieve ochtend, die nu een voortzetting krijgt met deze expositie. Het museum hoopt verder de samenkomst van kunstenaars langs de IJssel een vervolg te kunnen geven, bijvoorbeeld in het komende voorjaar.

De ‘IJsselkunst’ pronkt tot en met zondag 10 januari volgend jaar in het museum.

Het Voerman Museum Hattem dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. Naast de beeldende kunst bezit het museum ook een historische collectie van de stad Hattem waaronder zeer unieke archeologische vondsten. Zoals de 4000 jaar oude Veluwse klokbekers.
Adres: Achterstraat 46-48, tel. 038-444 28 97

www.voermanmuseumhattem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden