Onderbouw Tweetalig Atheneum RSG Noord-Oost Veluwe geeft Engels les


Onderbouw Tweetalig Atheneum RSG Noord-Oost Veluwe geeft Engels les

Regio - Leerlingen van de onderbouw Tweetalig Atheneum hebben op basisscholen in Epe, Emst, Vaassen en Heerde met leerlingen van groep 8 gepraat over het belang van het spreken van een moderne vreemde taal.  

Ze deden dat op  Europese Dag van de Talen. Die dag is door de Raad van Europa ingesteld als dag waarop de taaldiversiteit van Europa wordt gevierd en het leren van talen wordt gestimuleerd. Er zijn die dag activiteiten om op bijzondere wijze aandacht te vragen en te besteden aan ‘moderne vreemde talen’. 

De leerlingen van groep 8 toonden zich erg belangstellend en wisten goed te verwoorden waarom het belangrijk is om ‘een mondje over de grens’ te praten. De RSG-leerlingen vertelden dat zij 75 procent van de vakken van de middelbare school in het Engels krijgen aangeboden. Onderling en op het leerplein wordt er uitsluitend Engels gesproken, waardoor de leerlingen ontzettend snel groeien in hun vocabulaire en uitspraak. 

Daarna werd er op een actieve manier Engelse les gegeven door de RSG-leerlingen. Het thema was ‘daily routines’ en het bijbehorende vocabulaire. Er werd memory gespeeld en pictionairy, er werden hand-outs ingevuld en de dag werd afgesloten met een Wordsnake met de geleerde woorden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden