‘Zelfexcursie’ met wandelboekje ‘Te voet door oud Epe’


<p>Jan Paasman overhandigt het eerste exemplaar van het wandelboekje aan Jan van de Velde, voorzitter van Ampt Epe.</p>

Jan Paasman overhandigt het eerste exemplaar van het wandelboekje aan Jan van de Velde, voorzitter van Ampt Epe.

(Foto: Aline van Dam)

‘Zelfexcursie’ met wandelboekje ‘Te voet door oud Epe’

Epe - Wandelen langs oude bestaande gebouwen, of juist verdwenen panden, het kan met het boekje ‘Te voet door oud Epe’ in de hand. Jan Paasman heeft het boekje geschreven.

Historische vereniging Ampt Epe organiseerde eerder excursies langs oude gebouwen in Epe, en altijd was het een succes. Omdat er door corona dit jaar geen excursies konden worden gehouden, ontstond de gedachte om mensen een ‘zelfexcursie’ te laten maken, met een gids in de hand. Want er is veel te vertellen over de oude gebouwen en locaties. 

Jan Paasman stelde het op schrift. In het boekje staan oude én actuele foto’s van interessante plekken. De bijgevoegde beschrijving neemt de wandelaar zo mee door oud en nieuw Epe. De route is ongeveer 4 kilometer lang. 

Amt Epe-voorzitter Jan van de Velde heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. In de historische ambiance van café- restaurant de Posthoorn vertelde Jan Paasman daarna een verhaal over de Herberg uit 1737, over het oude gemeentehuis en de andere gebouwen op het plein.

Het boekje is te koop bij de Readshop en de VVV in Epe en kost 7,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
 

Meeste reacties