<p>In Nederlands Bakkerij Museum zijn tijdens de herfstvakantie speciale activiteiten.&nbsp;&nbsp;</p>

In Nederlands Bakkerij Museum zijn tijdens de herfstvakantie speciale activiteiten.  

(Foto: )

In de herfstvakantie speculaas bakken in het Nederland Bakkerij Museum

Tijdens de herfstvakantie staat de rijke geschiedenis van speculaas centraal in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het bekende koekje heeft alles te maken met de VOC, Sinterklaas en een fietsenmaker uit Deventer.

Hattem - Speculaas is een eeuwenoude lekkernij die met zijn kruidige smaak een warm gevoel geeft tijdens de laatste koude maanden van het jaar. De eerste koekplank stamt al uit de 17e eeuw. Specerijen zoals kaneel, peper en nootmuskaat, die dankzij de VOC ook in Nederland verkrijgbaar werden, gaven hun specifieke smaak aan dit populaire koekje. Door de toenemende populariteit bedacht rijwielfabriek Burgers in Deventer een machine waarmee speculaas vele malen sneller geproduceerd kon worden dan voorheen.

De herfstvakantie in Nederlands Bakkerij Museum duurt van zaterdag 10 tot en met zaterdag 14 oktober.

Kinderen leren tijdens de herfstvakantie zelf speculaaspoppen bakken met een koekplank. Er is een speurtocht beschikbaar én het museum toont koekplanken met gedetailleerd houtsnijwerk.

Ook de innerlijke mens wordt in het Nederlands Bakkerijmuseum niet vergeten. In de sfeervolle poffertjessalon staat verse dampende koffie klaar met poffertjes of iets anders lekkers uit eigen bakkerij.

Vanwege corona is reserveren voor een bezoek verplicht.

Kijk voor meer informatie, de openingstijden en de reserveringsagenda op de website.

www.bakkerijmuseum.nl

Meer berichten