Jan Willem Wiggers waarnemend burgemeester van Heerde


Foto:

Jan Willem Wiggers waarnemend burgemeester van Heerde

Heerde - Jan Willem Wiggers is donderdagavond door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Heerde. Hij vervangt vanaf 1 november Jacqueline Koops.

Jan Willem Wiggers (64 jaar, lid van het CDA, wonende in Hattem) is een jaar waarnemend burgemeester geweest van de gemeente Hardenberg, daarvoor was hij ruim tien jaar burgemeester van de gemeente Hattem en vier jaar wethouder in de gemeente Zwartewaterland.

De huidige burgemeester, Jacqueline Koops, werd op 1 februari 2019 benoemd als burgemeester van de gemeente Heerde. Zij is getroffen door het coronavirus en heeft haar functie neergelegd.

John Berends heeft daarom in overleg met de gemeenteraad van Heerde besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen per 1 november. De heer Wiggers zal in principe waarnemen tot en met de verkiezingen in maart 2022.

Zowel de gemeente Heerde als de commissaris van de Koning zien in Jan Willem Wiggers de kandidaat die de gemeente op dit moment nodig heeft. Wiggers is een ervaren burgemeester, die thuis is in politiek bestuurlijke processen. Hij kent de gemeente en de regio goed. De waarnemend burgemeester zal zich in het bijzonder richten op de politiek bestuurlijke vraagstukken (zoals de regionale samenwerking) en de interne bestuurlijke en ambtelijke processen de gemeente Heerde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden