Voerman Museum Hattem verlengt tentoonstelling ‘Nieuw Licht’


<p>Daniel Douglas geeft een toelichting op zijn werk aan bezoekers van Voerman Museum Hattem.</p>

Daniel Douglas geeft een toelichting op zijn werk aan bezoekers van Voerman Museum Hattem.

(Foto: Voerman Museum Hattem)

Voerman Museum Hattem verlengt tentoonstelling ‘Nieuw Licht’

Hattem - Het Voerman Museum Hattem verlengt de tentoonstelling ‘Nieuw Licht’ tot en met 10 januari volgend jaar. Bezoekers krijgen daarmee ruimer gelegenheid om naar de werken van Jan Voerman junior en Daniel Douglas te komen kijken.

De start van de tentoonstelling, die aanvankelijk vanaf 25 april te zien zou zijn, liep door het uitbreken van de coronacrisis flinke vertraging op. Het museum sloot eind maart zelfs enige tijd zijn deuren en pas op 2 juni konden wij weer open voor publiek. Ook kon toen ‘Nieuw Licht’ eindelijk van start.

Het besluit om ‘Nieuw Licht’  te verlengen is genomen in overleg met Daniel Douglas, de Zwolse kunstenaar die momenteel exposeert. Het Voerman Museum Hattem is blij dat de tentoonstelling kan worden verlengd. Dit biedt gelegenheid om de expositie na deze valse start langer bij het publiek aan te bieden. 

Bovendien heeft het museum nu de gelegenheid om in deze nog altijd onrustige periode zorgvuldig te werken aan een nieuwe expositie. Het museum is al begonnen met de voorbereidingen. Hattem zal in deze nieuwe expositie een belangrijke rol zal spelen. Het is de bedoeling om de nieuwe tentoonstelling na de jaarlijkse winterstop van het Voerman Museum Hattem - deze is van maandag 18 januari tot dinsdag 2 februari - aan het publiek te presenteren.

Voorlopig kunnen bezoekers nog volop genieten van ‘Nieuw Licht’, waar ook de kunst van Jan Voerman junior in al zijn facetten wordt belicht. Denk daarbij aan de kunst die hij maakte voor kalenders en aan zijn lithografie-werken. Daniel Douglas vormt in deze expositie een ideale ‘partner’. Douglas is geïnspireerd door Voerman junior en hij combineert in zijn werk de stijl van de ‘oude meesters’ met de kunstmatige lichtbronnen uit onze moderne tijd.

‘Nieuw Licht’ is tot en met zondag 10 januari 2021 in het Voerman Museum Hattem te bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden