<p>Huisarts Wiechers met assistente Christel voor Gezondheidscentrum Emst. De pati&euml;nten zullen linksom het pand binnengaan en via de hoofdingang naar buiten.</p>

Huisarts Wiechers met assistente Christel voor Gezondheidscentrum Emst. De patiënten zullen linksom het pand binnengaan en via de hoofdingang naar buiten.

(

Foto:

)

Voorbereiding griepvaccinaties Emst in volle gang

Emst - Honderden patiënten van Huisartspraktijk Wiechers in Emst ontvingen onlangs de jaarlijkse oproep voor de griepvaccinatie, die op zaterdag 31 oktober zal plaatsvinden. Sommige ouderen zullen dit jaar een uitnodiging krijgen voor een pneumokokkenvaccinatie, eventueel gecombineerd met de reguliere griepvaccinatie.

Waar andere jaren het geoliede praktijkteam de stroom patiënten binnen twee uur het griepvaccin had toegediend, zal dat nu heel anders gaan. Huisarts Wiechers en zijn medewerkers zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor de coronaproof vaccinaties. Dit jaar zullen de patiënten verdeeld worden over een hele zaterdag. De geselecteerde risicopatiënten ontvangen een uitnodiging met het tijdstip waarop ze mogen komen.

“Normaal letten we er niet zo streng op of iemand wat vroeger of later binnenkomt, maar dit jaar luistert het wel nauw”,  vertelt huisarts G.H. Wiechers. “Want dat is de enige manier om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen en de hoeveelheid mensen in het pand te beperken. Ook is voor iedereen een mondkapje verplicht.”

Hij wijst naar de richtlijnen. “Uiteraard geldt ook nu dat mensen met verkoudheidsklachten en/of koorts thuis moeten blijven. Zodra zij weer klachtenvrij zijn, kunnen ze contact opnemen en regelen we voor hen een ander prikmoment. Dit kan ook geregeld worden voor patiënten die niet op de geplande zaterdag kunnen komen.”

Op het terrein van Gezondheidscentrum Emst wordt een route uitgezet om de doorstroom van patiënten in goede banen te leiden. De mensen zullen via de personeelsingang aan de linkerkant van het pand naar binnen gaan en via de hoofdingang weer naar buiten. Uiteraard alles op anderhalve meter.

Wiechers: “Bij de zijdeur komt een desinfectiezuil te staan voor het ontsmetten van de handen. Ook checkt een medewerker of de mensen hun mondkapje op hebben. Bij binnenkomst registreren we de uitnodigingsbrieven en kunnen de mensen alvast hun bovenarm ontbloten. Daarna komen ze in de hal, waar de praktijkmedewerkers klaarstaan die de vaccins toedienen. Met deze uitgebreide voorbereidingen hopen we dat de vaccinaties net zo georganiseerd zullen verlopen als andere jaren.”

De patiënten van Huisartspraktijk Wiechers krijgen hun vaccinatie op de gewone praktijklocatie in Gezondheidscentrum Emst. De Vaassense huisartsen hebben ervoor gekozen om te vaccineren in Dorpscentrum De Wieken, hun patiënten worden hierover apart geïnformeerd.

Informatie over de griepvaccinatie en de pneumokokkenvaccinatie:

www.snpg.nl.

https://www.rivm.nl/veelgestelde-vragen-griepprik-pneumokokkenprik-en-coronavirus-covid-19

Meer berichten