<p>Jan Schot uit Epe is bezig met het opstarten van een sectie &#39;ouderentennis&#39; bij tennisvereniging Epe. De eerste aanmeldingen zijn binnen.</p>

Jan Schot uit Epe is bezig met het opstarten van een sectie 'ouderentennis' bij tennisvereniging Epe. De eerste aanmeldingen zijn binnen.

(Foto: Dennis Dekker)

Jan Schot geeft tennisles aan ouderen

Epe - Jan Schot (67) uit Epe is een fervent sporter. Naast voetballen (hij is het oudst spelende lid bij SV Epe) en mountainbiken is hij al jaren actief lid bij tennisvereniging TV Epe. Daarbij maakt hij zich graag nuttig als vrijwilliger. Toen hij hoorde dat er bij TV Epe vraag was naar een aangepaste spelvorm voor tennissende ouderen, gaf hij aan dat hij zich daar wel in wilde verdiepen. “Ik ben de behoefte gaan peilen en kwam er al snel achter dat er geïnteresseerden waren. De aanmeldingen komen binnen, de les krijgt nu vorm.”

(door Dennis Dekker)

Schot ging zich inlezen en vond een landelijk initiatief genaamd OldStars Tennis. Het uitganspunt daarvan is om als tennisverenging een positieve bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van ouderen. Schot: “Perfect voor TV Epe. OldStars Tennis laat ouderen op een laagdrempelige manier bewegen, samenkomen, meedoen en betekenisvol te laten zijn binnen de club. In onze regio is de tennisvereniging in Twello al iets vergelijkbaars begonnen. Ik ben daar naartoe gegaan en heb inmiddels een clinic gevolgd om deze tennislessen uiteindelijk ook te kunnen geven.”

De spelvormen zijn ietwat aangepast en vergemakkelijkt. Zo wordt er gespeeld met een zachtere tennisbal die ook nog eens twee keer mag stuiteren. Dit geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te (blijven) doen. De eerste aanmeldingen zijn binnen, maar Schot ziet graag dat de groep nog wat groter wordt. “Ik hoop dus dat ouderen zich aangesproken voelen om eens bij TV Epe te informeren (via www.tvepe.nl) of deze vorm van ouderentennis wellicht iets voor hen zou kunnen zijn.”

OldStars Tennis spreekt oud-tennissers aan, maar ouderen die nog nooit getennist hebben, kunnen ook meedoen. Schot: “Neem dus contact op en informeer bij ons naar de mogelijkheden.” Leuke bijkomstigheid? Daar waar je zou denken dat tennissers in deze periode van het jaar noodgedwongen naar binnen moeten om een balletje te slaan, werkt TV Epe ook aan diverse aanpassingen van de buitenbaan. “Zo wordt de bovenste laag momenteel vervangen, waardoor er uiteindelijk ook weer in de winter buiten getennist kan worden.” 

Deze buitenbanen worden ergens in november officieel heropend. “Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van de coronacrisis of we daar een uitgebreid feestje aan koppelen. Maar we hebben sowieso het jongste lid en de meest bekende tennisser uit de regio bereid gevonden om het eerste balletje te slaan op de heropende buitenbaan.”

Zijn er nog andere onderwerpen waar Schot zich als vrijwilliger van TV Epe mee bezig houdt? “Nou, nu je er zo over begint. Onlangs werd ik door iemand benaderd die in een rolstoel zit. Diegene wil graag tennissen bij ons, maar heeft geen partner. Dus zit u in een rolstoel, maar wilt u ook nog graag een balletje slaan? Neem dan ook contact met ons op, want er is hier al iemand die zoekt naar een tennismaatje.”

Meer berichten