<p>Sjoerd Wijnbergen (24) begint eigen kledingwinkel. Net als zijn tweelingbroer Vincent is nu hij ook ondernemer in Vaassen. &nbsp;Foto: Dennis Dekker</p>

Sjoerd Wijnbergen (24) begint eigen kledingwinkel. Net als zijn tweelingbroer Vincent is nu hij ook ondernemer in Vaassen.  Foto: Dennis Dekker

(Foto: Dennis Dekker)

Ondernemerstweeling uit Vaassen

Vaassen - Mocht je de afgelopen week nietsvermoedend langs het hoekpand aan de Vaassense Dorpsstraat (nummer 66D) gelopen zijn, dan zou je kunnen denken dat de Vaassense ondernemer Vincent Wijnbergen (24) zijn fietsenhandel had ingewisseld voor een kledingwinkel. Toch blijkt er iets heel anders aan de hand. Tweelingbroer Sjoerd is namelijk de tweede middenstander van de familie geworden. Hij is in dit pand een kledingzaak begonnen. “Och ja”, zegt Sjoerd lachend, “we worden veel vaker verward. Dat zijn we wel gewend.”

(door Dennis Dekker)

Die verwarring is logisch, de tweelingbroers lijken immers als twee druppels water op elkaar. Daarbij waren ze voorheen allebei aan het werk bij een andere Vaassense fietsenwinkel (Vincent bij Kempes, Sjoerd bij Huernink). “Indertijd kregen we vaak de reactie: ‘Hé! Werk je nu hier?’ Mensen dachten dat we één en de zelfde persoon waren.”

De voorliefde voor fietsen hebben de twee broers ooit ontwikkeld vanuit hun ouderlijk huis. “We kochten samen een fiets van onze buurman. Die hebben we opgeknapt en vervolgens voor twee keer zoveel geld verkocht.” Ze werkte vervolgens jarenlang als monteur bij de twee Vaassense fietsenwinkels. Toch was die fiets van die buurman ook de start van een frisse ondernemersgeest van twee jonge Vaassenaren. Ze handelen sindsdien in oude auto’s en ze zetten andere kleine eigen ondernemingen op. 

Daarnaast is Vincent jaren geleden begonnen met een succesvolle fietsenwinkel (Vincent Wijnbergen Fietsen). Vorige week startte ook Sjoerd met een eigen onderneming. Om het voor de nieuwsgierige passant nog wat verwarrender te maken, zit die winkel in het pand waar zijn broers fietsenwinkel tot voor kort zat. “Toen Vincent de stap naar een grotere winkel (Jan Mulderstraat 3) ging maken, begon het bij mij ook te kriebelen. Ik wilde ook een eigen zaak beginnen. Ik heb contact gezocht met de verhuurder van het pand en kenbaar gemaakt dat ik na mijn broer graag de volgende huurder wilde zijn.” 

Omdat Sjoerd een grote passie voor mooie kleding heeft, hoefde hij niet lang na te denken, wát hij wilde verkopen. “Ik ben een mannenzaak begonnen met kleding die ik zelf ook mooi vind. Ik weet dat er vraag is naar de merken (Purewhite, Ballin, Off The Pitch, Malelions, Richesse, Gabbiano en Quotrell) die ik voer. Die kleding word echter veelal online of in grote omliggende steden gekocht. Ik denk dat er in Vaassen dus veel behoefte is aan een kledingzaak voor jongeren en heren. Daarbij heb ik ook een webshop (www.sjoerdwijnbergen.nl) in het leven geroepen.” 

De afgelopen weken was Sjoerd samen met vrienden druk bezig om de voormalige winkel van zijn broer opnieuw in te richten. Vrijdag ging Sjoerd Wijnbergen Menswear voor het eerst open. De eerste dagen liep het lekker door en werd er goed verkocht. Sjoerd: “Als je iets graag wilt, dan ga je er voor. Net zoals Vincent, doe ik er alles aan om mijn Vaassense onderneming tot een succes te maken.”

Meer berichten