<p>Van links af Maaike de Glee, Erik Pek, Evelien van Norel en Margriet Koerts.&nbsp;</p>

Van links af Maaike de Glee, Erik Pek, Evelien van Norel en Margriet Koerts. 

(Foto: )

Heerde Onderneemt: ‘Samenwerken is elkaar versterken’

Heerde - Het team van Heerde Onderneemt start met een online podium en platform voor ondernemers uit de hele gemeente. “Goed om te weten welke collega-ondernemers bij jou in de buurt gevestigd zijn en welke producten en diensten ze leveren. Mogelijk ontstaan er weer nieuwe samenwerkingen en zo kun je elkaar versterken”, vertelt initiatiefneemster Evelien van Norel.

Vrij snel na de start van haar eigen reclame- en communicatiebureau Edivorm, begon Evelien in 2016 met de Facebookpagina Heerde Onderneemt. “Ik zit met mijn bedrijf in het buitengebied van Wapenveld, hier komt weinig winkelend publiek. Maar hoe maak ik mijn bedrijf zichtbaar voor plaatselijke ondernemers en verenigingen? En hoe kan ik meer samenwerken met collega-ondernemers in mijn eigen woonomgeving?”

Op de Facebookpagina Heerde Onderneemt worden vanaf het begin nieuwsberichten en informatie omtrent de activiteiten van verenigingen en ondernemers uit hele gemeente gedeeld. Evelien: “We hebben enorm veel vakbekwame ondernemers. Ze doen hun werk met passie, vakkennis en kunde, maar schreeuwen dat niet van de daken. Die kwaliteiten mogen wat mij betreft veel meer in beeld komen, zodat die kwaliteiten door steeds meer inwoners, buurtgenoten en bezoekers worden ontdekt. Vandaar ook het initiatief van de nieuwe website die we dit jaar hebben gelanceerd.”

Inmiddels is het aantal mensen dat de facebookpagina volgt flink gegegroeid. En werken er, naast Evelien, nog drie ondernemers uit de gemeente vrijwillig mee aan dit initiatief. Zo is Heerde Onderneemt inmiddels echt een platform voor en door ondernemers. Video- en fotograaf Erik Peek (Airvideo) en videomaker Maaike de Glee (Maaike Maakt Media) gaan regelmatig met hun camera’s op pad langs ondernemers voor de rubriek ‘Spotlight’.

“Voor mij is Heerde Onderneemt een manier om nieuwe mensen te leren kennen en andere dingen te filmen dan die ik normaal doe,” vertelt Erik enthousiast. Maaike: “Ik vind het ook leuk om van andere ondernemers te horen wat zij doen om succesvol te zijn.”

Recent is het team van Heerde Onderneemt versterkt met Margriet Koers, die jarenlang haar eigen recruitment-/ arbeidsmarktcommunicatie organisatie runde, waar mensen werden geholpen met het vinden van een nieuwe baan. Zij neemt veel kennis en ervaring als onderneemster mee met extra ervaring in het verbinden van mensen. Margriet heeft inmiddels voor Heerde Onderneemt haar eerste vlog opgenomen die binnenkort te zien zal zijn op de facebookpagina.

Behalve voor ondernemers, biedt Heerde Onderneemt ook een podium aan verenigingen en stichtingen. “Sportverenigingen organiseren tal van initiatieven die vaak tot stand komen door ondersteuning en sponsoring van ondernemers uit de gemeente.”

Alle informatie is te vinden op de website.

www.heerdeonderneemt.com

Meer berichten