Kerktoren van Epe feliciteert jarigen

Epe - De melodieën voor de automatische carillonbespeling in de toren van de Grote Kerk in Epe zijn aangepast en uitgebreid. 

Omdat er elke dag wel iemand jarig is in Epe speelt het carillon dagelijks van 17.00 tot 17.15 uur en van 17.30 tot 17.45 uur vier wijsjes uit de serie verjaardagsmelodieën.
Momenteel staan er zes liedjes geprogrammeerd.

Sinds de Stichting Eper Carillon zich sterk maakt voor de verbetering en het veelvuldig gebruik van het klokkenspel in de toren van de Grote Kerk is er al veel verbeterd. Na de verhoging van de gemeentelijke subsidie en de vele acties door de stichting zelf georganiseerd werd het mogelijk om minstens twee keer per maand een handmatige bespeling door de beiaardier te laten uitvoeren. Het carillon wordt voorafgaand aan dat carillon spel van 10.30 tot 11.30 uur op elke eerste en derde  woensdag van de maand gestemd.

Uit de voorraad melodieën voor de automatisch bespeling klinkt er op woensdag en zaterdag elk kwartier tussen 9.00 en 12.00 uur en op overige dagen elk heel en half uur een willekeurig deuntje.

Stichting Eper Carillon doet ook mee aan de Rabobank ClubSupport. Meer informatie staat op carillonepe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden