Foto: Henk Boeve

Hoge opbrengst appels- en perenpluk Sidney and Friends

Emst - Voor het zesde jaar op rij hebben vrijwilligers van de Stichting Sidney and Friends peren en appels geplukt bij de hoeve De Nijensteen in Veessen. De pluk was dit jaar van 4 augustus tot 9 oktober  

Door deze vrijwilligers is er de afgelopen een bedrag van 10.000 euro bij elkaar geplukt. Vorig jaar was de opbrengst 9.744. Het bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Sidney and Friends. Deze Stichting verzorgt huifbedrijden voor mensen met een beperking.

Dikkie Huiskamp uit Oene organiseert de plukactie. Het was nog even afwachten of er animo zou zijn om in deze lastige coronatijd te plukken. Ondanks de RIVM-maatregelen hebben zich honderd plukkers gemeld.

Naast het plukken voor een goed doel, vinden er leuke gesprekken plaats tijdens het plukken. Regelmatig melden groepjes collega’s zich aan om te plukken. Zij leveren een bijdrage voor het goede doel en werken aan de teambuilding. Nu is al bekend dat er ook in 2021 appels en peren geplukt gaan worden. Nieuwe plukkers zijn altijd welkom. Aanmelden kan bij Dikkie Huiskamp via mail dirkjehuiskamp@hotmail.com of 06 - 12590724.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden