<p>Isabel Bijsterbosch uit Epe heeft haar derde roman geschreven. Het boek &#39;Verloren verleden&#39; komt 4 december uit. (Foto: Dennis Dekker)</p>

Isabel Bijsterbosch uit Epe heeft haar derde roman geschreven. Het boek 'Verloren verleden' komt 4 december uit. (Foto: Dennis Dekker)

(Foto: Dennis Dekker)

Derde roman van Isabel Bijsterbosch

Epe - Isabel Bijsterbosch (25) uit Epe kan zonder twijfel één van de jongste romanschrijvers uit de gemeente genoemd worden. Toen ze begin twintig was, verscheen haar eerste roman ‘Beklemmende vrijheid’ en een kleine twee jaar geleden kwam het tweede boek ‘Gelogen waarheid’ uit. Niet lang daarna begon het bij Isabel al weer te broeien. Ze werkte een aantal verhaallijnen uit voor een eventueel nieuw boek. Toen ze begin dit jaar vanwege de coronacrisis thuis zat, werd één van die verhaallijnen opgepakt. En nu is er een derde boek. “Althans, de cover moet nog verder opgemaakt worden. Voor de rest is alles ingeleverd en goedgekeurd bij de uitgeverij (Boekscout.nl).” ‘Verloren verleden’ komt 4 december uit.”

(door Dennis Dekker)

Dat creatieve proces is misschien nog wel mooier dan het uiteindelijke boek, vertelt Isabel eerlijk. “Als ik dingen doe waarbij ik niet te veel hoef na te denken, dan worden wendingen duidelijker en kan ik personages beter uitdiepen.”

Therapie

Zonder al te veel te verklappen over het verhaal: de hoofdpersoon wordt van iets ernstigs verdacht. “De hoofdpersoon genaamd Imke heeft moeite om met het verleden om te gaan. De nasleep van heftige gebeurtenissen in haar jeugd laten diepe sporen na. Hierdoor blijven herinneringen maar komen en schakelt ze hulp in van een psycholoog.” Of dit autobiografisch is? “Nee, dat niet. Al moet ik wel eerlijk zijn dat ik een paar jaar geleden ook wel eens psychologische hulp gehad. Ik ben daar heel open over, ik heb geleerd dat het niet iets is om je voor te schamen. Ik heb er veel aan gehad om zelfverzekerder te worden.” Die ervaringen gebruikte Isabel voor het boek. “Niet letterlijk natuurlijk; het is en het blijft een roman.”

De drie boeken van de Epese hebben stuk voor stuk interessante en misschien ook wel wel wat zware onderwerpen. Een soldaat die naar Afghanistan op uitzending gaat, sneuvelt en in Nederland vriendin en kind achterlaat. Een meisje dat verliefd wordt op haar 10 jaar oudere hockeycoach en nachtmerries ontwikkelt. En nu is er dus die jonge vrouw genaamd Imke die in therapie gaat om de herinneringen te verwerken waardoor ze een chronisch slaapgebrek heeft. “Allemaal onderwerpen die verzonnen zijn. Ik heb een rijke fantasie.”

Ook haar derde boek wordt uitgegeven door Boekscout.nl. “Ze beginnen me inmiddels te kennen. De uitgever zei: ‘Ik heb het in één ruk uitgelezen. Geen moment werd ik uit de stroom van het verhaal gehaald’. Dat vind ik een geweldig compliment!” Is er al zicht op een nieuw boek? Isabel, pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf Het Korfje in Heerde: “Ik heb veel herinneringen uit mijn jeugd. Die zijn allemaal opgeschreven. Daar zou ik best een kinderboek van kunnen maken.”

‘Verloren verleden’ is vanaf 4 december te koop via de facebookpagina ‘Auteur Isabel Bijsterbosch’, bij Hullegie, Sisters in Lingerie (de winkel van Isabels moeder) en boekscout.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden