Foto:

Gymnastiekvereniging Gazelle 75 jaar

Oene - Gymnastiekvereniging Gazelle in Oene bestond donderdag 75 jaar.

De verenging is een klein half jaar na de bevrijding van Nederland opgericht. Dat gebeurde na een turndemonstratie van Gymnastiekvereniging Hercules (Epe) op het Oranjefeest in Oene. 

Het eerste bestuur bestond uit de heren D.R. Westerink, J.G. Aalberts, T. Tenkink,  J. Dijkhuizen, B. Roelofs, W. Berends en Dhr. Brinkman.

Bij de oprichtingsavond meldden zich vijftien donateurs en negentien leden aan. Het aantal meldingen steeg daarna nog, maar door door de oorlog waren er weinig materialen voorhanden en konden toestellen niet geleverd worden. In samenwerking met de plaatselijke ondernemers maakte de vereniging daarom zelf materialen om mee te sporten. Een beetje primitief, maar de toestellen werkten wel.

Het 75-jarig bestaan, wilde de vereniging ondanks corona, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In 2010 volgt de jubileumavond, maar de leden kregen alvast een attentie.

En de vijf ereleden kregen een boeket bloemen bezorgd. Dat zijn mw. A. Lubbinge, mw. A. Wassink,  dhr. K. Rip, dhr. W. Brendeke en dhr. M. van Asselt. Ook twee leden kregen een boeket: mw. J. van Soeren en mw. B. Riphagen zijn al 35 jaar lid van de vereniging. Beiden zijn rond 1985 gestart bij de dames conditiegroep (wat tegenwoordig body workout heet).

Hun verhaal over hoe het is begonnen is te lezen op www.gazelleoene.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden