Controle op bedrijventerrein Eekterveld in Vaassen

Vaassen - De gemeente Epe heeft donderdag een integrale controle gehouden op het bedrijventerrein Eekterveld in Vaassen. De controle is gedaan in samenwerking met politie, Liander, brandweer en omgevingsdienst. De controle is onderdeel van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning.

De controle is succesvol verlopen, er is een aantal lichte milieuovertredingen geconstateerd. Daarnaast is er eenmaal fraude geconstateerd aan de gas- en elektriciteitsaansluiting. Verder hadden de bedrijven het grotendeels netjes voor elkaar en vonden er reguliere bedrijfsactiviteiten plaats.

“De controle op het Eekterveld ten behoeve van een veilige (werk)omgeving is succesvol verlopen”, aldus burgemeester Tom Horn. “Er is een tiental bedrijven gecontroleerd. Bij de meeste bedrijven is alles netjes in orde. Het is goed met enig regelmaat integrale controles te organiseren met onze partners. Het geeft vertrouwen om te zien dat de ondernemers de zaken goed op orde hebben.”

Verschillende delen van de gemeente zijn aan te merken als zogenaamde ‘blinde vlekken’. Dat zijn plekken waarvan niet precies duidelijk is wat er gebeurt. Dat kan gaan om panden op een bedrijventerrein of in het buitengebied. De panden zijn bijvoorbeeld hermetisch afgesloten, wekken de indruk dat er niets gebeurt of er zijn juist activiteiten op vreemde tijdstippen. De integrale controle van donderdag was er op gericht om zicht te krijgen op deze blinde vlekken op genoemd bedrijventerrein. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden