Leerlingen van de W.G. van der Hulstschool in Epe volgen les in verkeersveiligheid


<p>Leerlingen van groep 7/8 van de W.G. Hulstschool in Epe krijgen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer<em>.</em> </p>

Leerlingen van groep 7/8 van de W.G. Hulstschool in Epe krijgen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.

(Foto:)

Leerlingen van de W.G. van der Hulstschool in Epe volgen les in verkeersveiligheid

Epe - Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van grote voertuigen in het verkeer verzorgen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een speciaal lesprogramma ‘Veilig op Weg’ voor leerlingen van de basisschool. Vrachtwagenchauffeur en instructeur Corina Hamer van TLN gaf les aan de groepen 7 en 8 van de W.G. van der Hulstschool in Epe. De leerlingen leerden de twee vuistregels: ‘Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘Houd minstens drie meter afstand’.

De bestuurders van vrachtwagens en andere grote voertuigen kunnen buiten niet alles zien van achter hun stuur. Deze ‘dode hoeken’ zijn gevaarlijk voor andere weggebruikers. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers.

In de les leerde Corina de kinderen waar ze goed zichtbaar zijn voor de chauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. De leerlingen stelden vragen aan Corina en klommen zelf achter het grote stuur van de vrachtwagen. Daar keken ze of ze hun klasgenoten, meester of juf wel of juist niet konden zien in de spiegels.

 ’Veilig op Weg’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden