[aangeboden door Ambting] Autoschade? Vakkundig schadeherstel is belangrijker dan ooit!


Foto:
aangeboden door Ambting

Autoschade? Vakkundig schadeherstel is belangrijker dan ooit!

Moderne auto’s zijn eigenlijk rijdende computers vol complexe techniek als regelunits, kabelbomen en sensoren. De gevolgen bij autoschade laten zich raden. Om deze high tech te herstellen zoals het hoort, is meer dan ooit deskundigheid nodig. Ambting Autoschade in Arnhem beschikt over alle kennis en apparatuur om uw auto weer in topvorm te krijgen.

Dat paaltje dat u net even mist, die onachtzaamheid bij inparkeren of een aanrijding; autoschade is altijd vervelend. Buiten de zichtbare schade is het belangrijk om te onderzoeken wat de onderhuidse schade is. Denk bijvoorbeeld aan parkeersensoren, sensoren voor de adaptieve cruise control of de techniek die de verlichting aanstuurt.

Narigheid voorkomen

Bij het herstellen van de schade is het - zeker bij jonge auto’s – essentieel dat de juiste technieken, materialen en onderdelen worden gebruikt. Dit kan later veel narigheid voorkomen. Zoals waardedaling door slecht herstelde schade of een verhoogde kans op pech onderweg omdat storingen blijven opspelen.

Bij Ambting Autoschade snappen ze dit als geen ander. De autoschadespecialist in Arnhem-Zuid is door alle grote verzekeringsmaatschappijen gecertificeerd om auto’s van alle merken, bouwjaren en types te mogen repareren. Ambting Autoschade is aangesloten bij zowel Schadegarant, Achmea Schadeservice als Allianz topherstel.

Herstel op fabrieksniveau

In de moderne werkplaats aan De Overmaat 5 is alle geavanceerde apparatuur aanwezig om schades op fabrieksniveau te herstellen. Ook de moderne technieken waarbij in een auto meerdere soorten staal, maar ook aluminium en kunststof worden toegepast, kennen voor de vakmensen van Ambting geen geheimen. Uiteraard werkt Ambting Autoschade in alle gevallen Focwa gecertificeerd.

Ook bij kleinere cosmetische schades aan uw auto maakt vakmanschap het verschil. Ambting kiest bij kleinere deukjes, tot maximaal de grootte van een 2 Euro munt, en onbeschadigde lak, vaak voor uitdeuken zonder spuiten. Dit wordt ook wel restylen genoemd. Bij deze techniek wordt van binnenuit de deuk uitgedrukt of met een lijmtechniek de deuk uitgetrokken. Deze techniek is even tijdbesparend als prijsbewust: tot wel 85% goedkoper dan spuiten.

Moderne en duurzame technieken

Nog zo’n moderne en duurzame techniek is spotrepair. Dit is een goedkope en snelle methode om relatief kleine lakschades aan bijvoorbeeld de hoek van een bumper of een wielrand of portier onzichtbaar te herstellen. De kern van deze techniek is dat plaatselijk de schade wordt hersteld en gespoten. De auto kan vaak buiten de spuitcabine blijven door de moderne lakken en spuittechnieken.

Bij schade aan kunststof autobumpers is het lang niet altijd meer nodig om de hele bumper te vervangen. Tegenwoordig is kunststof heel goed te herstellen op een goede en milieuvriendelijke manier met een speciale lastechniek. Met een geavanceerd lasapparaat verhitten de schadeherstellers van Ambting de bumper met stikstof. Met kunststof lasdraad wordt vervolgens de schade hersteld.

Kwaliteit en snelheid 

Met ervaring sinds 1967 weet Ambting Autoschade als geen ander wat komt kijken bij autoschade. Kwaliteit en vakmanschap wordt gekoppeld aan korte wachttijden en uitstekende service. Wat betreft communicatie met de verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld, maar ook bij het beschikbaar stellen van vervangend vervoer. Voor ondernemers staan bijvoorbeeld een lesauto en bedrijfsbus klaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden