Hattemer wethouder Schipper deelt fietslichten uit aan groep 8


<p>Wethouder Auke Schipper deelt, op anderhalve meter afstand, de lichtjes uit.</p>

Wethouder Auke Schipper deelt, op anderhalve meter afstand, de lichtjes uit.

(Foto: Gemeente Hattem)

Hattemer wethouder Schipper deelt fietslichten uit aan groep 8

Hattem - Wethouder Auke Schipper van Hattem deelde woensdag fietsverlichting uit in groep 8 van gbs De Zaaier aan de Dorpsweg in Hattem. 

De gemeente Hattem wil de jeugd zo bewust maken van het belang van goede fietsverlichting. Veel jongeren zijn niet goed zichtbaar in het donker, maar het niet gebruiken van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. Oorzaken zijn vooral het vergeten van de verlichting en gemakzucht. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20 procent afneemt bij goed werkende fietsverlichting.
Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter.

Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

‘AAN in het donker’, is het motto van de fietsverlichtingscampagne 2020.   Dit jaar is de doelgroep groep 8. Deze jongeren gaan het volgende schooljaar op de fiets naar het voortgezet onderwijs in Zwolle en het is daarom van belang dat zij zich bewust worden van het belang van goede fietsverlichting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden