Verhalen luisteren tijdens museumbezoek


<p>Via de app van Izi Travel kun je verhalen beluisteren die behoren bij de kunstwerken in het Voerman Museum Hattem. (Foto Voerman Museum Hattem)</p>

Via de app van Izi Travel kun je verhalen beluisteren die behoren bij de kunstwerken in het Voerman Museum Hattem. (Foto Voerman Museum Hattem)

(Foto: )
Kunst & Cultuur

Verhalen luisteren tijdens museumbezoek

Hattem - Achter veel collectiestukken in het Voerman Museum Hattem zit een bijzonder verhaal. In het museum kun je de collectie uitgebreid bekijken. Maar wie dat wil kan dan ook luisteren naar de boeiende verhalen met behulp van de?Izi?Travel-app.

 Izi Travel is een gratis platform, waar organisaties in de cultuur- erfgoed- en toerismesector online audioverhalen kunnen plaatsen. In het Voerman Museum Hattem zijn van steeds meer kunstwerken audioverhalen op Izi Travel te vinden. Deze informatie is kosteloos beschikbaar en je kunt er in het museum ter plekke van profiteren.?
Als je het museum bezoekt kun je eenvoudig deze ‘verhalenservice’ gebruiken. Even de Izi Travel-app opzoeken in de appstore van Google, Apple of Windows en installeren op je smartphone. De collectiestukken die zijn ‘verrijkt’ met extra audio-informatie herken je aan de aanwezigheid van een zogenaamde QR-code. Deze vierkant vormgegeven code is te vinden aan de onderkant van het tentoongestelde werk.

Houd je nu je de camera van je telefoon bij deze code, dan stelt je smartphone voor om de IziTravel-app te openen. Wanneer je dat doet, kun je het verhaal beluisteren dat speciaal bij dit kunstwerk hoort. Zit je eenmaal in de app, dan kun je eenvoudig langs de kunstwerken navigeren waar extra audio-informatie bij is. Je hoeft niet steeds opnieuw de app te activeren.

Heb je de app niet geïnstalleerd, dan kun je toch gebruik maken van de Izi Travel-techniek. Je houdt de camera van je smartphone bij de QR-code en je telefoon stelt voor naar de website van Izi Travel te gaan. Ook dan kun je de informatie van de werken beluisteren, die al in het? pakket zijn opgenomen. Het Voerman Museum Hattem voegt regelmatig nieuwe verhalen toe, zodat de Izi Travellijst’ met wetenswaardigheden steeds wordt uitgebreid.

Dit onderstreept nog maar eens dat het museum volop actief is op de diverse digitale wegen. Denk maar aan de onlangs gepresenteerde Blikvanger-app, waarmee blinden en slechtzienden een speciale audiotoer door het museum kunnen maken. Eerder dit jaar kwam ook een virtuele toer gereed. Ga daarvoor naar de website van het museum en klik op de button ‘virtuele toer’. Je kunt dan virtueel door het museum wandelen. Verder is een groot aantal collectiestukken van museum te vinden op de website?collectiegelderland.nl.

Via https://www.?collectiegelderland.nl/organisaties/voermanmuseumhattem kun je online deze werken bekijken.

Het Voerman Museum Hattem dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. Naast de beeldende kunst bezit het museum ook een historische collectie van de stad Hattem waaronder zeer unieke archeologische vondsten. Zoals de 4000 jaar oude Veluwse klokbekers.
Adres: Achterstraat 46-48, tel. 038-444 28 97

www.voermanmuseumhattem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden