Raadslid Tonny Keizer (Pvda): ‘Voor mij heeft Hattem alles’


<p>&#39;Het zicht naar de markt, gezien vanuit de Adelaarshoek, is een vast ijkpunt. In 1992 schilderde ik het voor het eerst.&#39; (Foto: Willem Gunneman)</p>

'Het zicht naar de markt, gezien vanuit de Adelaarshoek, is een vast ijkpunt. In 1992 schilderde ik het voor het eerst.' (Foto: Willem Gunneman)

(Foto: Willem Gunneman)

Raadslid Tonny Keizer (Pvda): ‘Voor mij heeft Hattem alles’

Hattem - ‘Beste André, waarom verdien jij mijn stem’, schreef Tonny Keizer begin 2014 in een mail aan de toenmalige wethouder André Borst. “Hij nodigde mij uit voor een gesprek op het stadhuis. We hebben twee uur zitten praten. ‘Jij moet lid worden’, zei Borst bij het afscheid. Het voelde goed.

(door Willem Gunneman)

“De eerste ledenvergadering staat nog vers in mijn geheugen. Een mooie club mensen met hart voor de de democratie. Een club die bij me past. Ik stem mijn leven lang al Pvda. Een partij die oog heeft voor welzijn en de zorg. Die er oprecht wil zijn voor iedereen ongeacht geloof of achtergrond.”

Tonny ambieerde echter allesbehalve een politieke carrière. “Laat staan een raadslidmaatschap. Bij de KPN, waar ik werk, ben ik onderdeel van het team dat mede verantwoordelijk is voor de dekking van het internet. Een baan die veel tijd vraagt. Evenals het raadslidmaatschap. Toen Carla Broekhuis wethouder werd, was ik de logische opvolger. Heel even heb ik geaarzeld. Tot op de dag vandaag heb ik geen moment spijt van mijn keuze.”

“Als raadslid kun je daadwerkelijk iets betekenen voor de stad. Een actieve rol spelen in het traject rond de herbestrating van het Marktplein en de binnenstad en meedenken met de plannen rond de nieuwe woonzorgzone op het terrein van de voormalige ijsbaan. Natuurlijk ben ik het niet met alles eens. Zo sta ik niet te juichen met de komst van het IKC. Maar ook dat is politiek. Soms moet je water bij de wijn doen en elkaar proberen te vinden in het compromis”.

Meer dan eens knettert het tijdens de vergaderingen. “Dat mag. In de politiek mag je elkaar van tijd tot tijd het vuur aan de schenen leggen. Het houdt je scherp. Luisteren naar elkaars meningen draagt bij aan het komen tot een weloverwogen besluit.”

Ook de energietransitie boeit het Hattemer raadslid. “De realisatie van het zonnepark door Wielink aan de Oostersedijk is een mooie stap. Daarnaast is het leggen van zonnepanelen op Hattemer daken, van zowel woningen als bedrijven, een uitgelezen kans.”

Keizer zelf krijgt energie van schilderen. In de woonkamer en bij diverse Hattemers hangen werken van het sympathieke raadslid. Het zicht naar de markt, gezien vanuit de Adelaarshoek is een vast ijkpunt. “In 1992 schilderde ik het voor het eerst. Twintig later, in 2012 opnieuw. Als de tijd het toelaat maak ik in 2022 opnieuw een schilderij. Op exact hetzelfde punt.”

“De natuur is eveneens een uitgelezen onderwerp. Als ik ‘s ochtends in alle vroegte wandel met de hond door de Hoenwaard, voel ik de adrenaline. De zonsopkomst is een prachtig gezicht. Ook daar speelt tijd een rol. Ik moet het penseel maar weer eens pakken.” Samen fietsen we richting de Kerkhofdijk. “Het zicht op de Wiessenberger kolk vind ik nog altijd één van de mooiste plekken. Eén van de plekken waar ik echt tot rust kom, al baart de waterstand me zorgen. Voor mij heeft Hattem alles. Volop natuur en een kloppend hart. Mooi dat ik ook daar een bijdrage aan mag leveren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden