Nieuwe tentoonstelling Voerman Museum Hattem


<p>De nieuwe tentoonstelling doet in woord en beeld de geschiedenis van het Voerman Museum Hattem uit de doeken. &nbsp;</p>

De nieuwe tentoonstelling doet in woord en beeld de geschiedenis van het Voerman Museum Hattem uit de doeken.  

(Foto: Voerman Museum Hattem )

Nieuwe tentoonstelling Voerman Museum Hattem

Hattem - Het Voerman Museum Hattem presenteert de nieuwe tentoonstelling ‘Van Oudheidkamer (1949) naar Voerman Stadsmuseum Hattem (2021)’. Een dertigtal foto’s en tekstfragmenten geeft een beeld van de geschiedenis van het Voerman Museum Hattem. 

In woord en beeld komt naar voren hoe het museum in 1949 als Oudheidkamer uit de startblokken ging, verhuisde van de Dijkpoort naar de Achterstraat en vervolgens uitgroeide tot het Voerman Museum Hattem. 

Foto’s uit de ‘oude doos’ tonen hoe de collectie van het Voerman Museum Hattem in de loop van jaren veranderde, maar geven bovendien een haast nostalgisch kijkje in het verleden van de stad Hattem. Intussen heeft het museum ook een naamswijziging tot Voerman Stadsmuseum Hattem in voorbereiding die binnenkort zijn beslag krijgt. Het ruim zeventigjarige museum wil met deze naamswijziging de band met Hattem en de geschiedenis van de stad nog krachtiger tot uitdrukking brengen.

Voor de expositie over de geschiedenis van het Voerman Museum Hattem maakt het museum gebruik van een speciale expositiewand in de Zicht op Hattem-zaal. Hier is door gebruik van metalen koorden en transparante displays een flexibele museumwand gecreëerd. Een constructie die veel mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld schetsen en foto’s te tonen.

De tentoonstellingswand is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation. In deze tijd van coronacrisis wilden zij Nederlandse musea stimuleren om werken uit de eigen collectie voor het voetlicht te plaatsen en stelden hiervoor subsidie beschikbaar.

De tentoonstelling ‘Van Oudheidkamer (1949) naar Voerman Stadsmuseum Hattem (2021)’ is vanaf heden te bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden