Vrijwilligers zoeken katoenen lapjes voor duurzame mondkapjes


<p>&nbsp;Riek van Werven en Ans Luttik met de mondkapjes.</p>

 Riek van Werven en Ans Luttik met de mondkapjes.

(Foto:)

Vrijwilligers zoeken katoenen lapjes voor duurzame mondkapjes

Epe - Riek van Werven en Ans Luttik, vrijwilligers van Koppel-Swoe, zijn op zoek naar katoenen lapjes. Ze maken er mondkapjes van die verkrijgbaar zijn in steunpunten van Koppel-Swoe . 

Riek van Werven en Ans Luttik zijn enthousiaste vrijwilligers van Koppel-Swoe. Zij zijn beiden actief binnen buurt-steunpunt Bloemfontein en betrokken bij de handwerkgroep in Vaassen. Het coronavirus zorgde dat de activiteiten grotendeels stil kwamen te liggen. Net als vele anderen misten zij het sociale contact en een zinvolle daginvulling.

Toen bekend werd dat er in publieke ruimtes een mondkapjesplicht zou komen, besloten Riek en Ans om samen mondkapjes te gaan naaien voor het goede doel. Ze maakten mondkapjes voor de voedselbank, bedrijven en de buurt-steunpunten van Koppel-Swoe. Onlangs hebben zij zelfs een opdracht gekregen om mondkapjes met een kerstmotief te maken voor een bedrijf in de omgeving.

Doordat de dames zoveel mondkapjes hebben gemaakt, raakt hun voorraad aan katoenen stof op. (Overtollige) katoenen lapjes zijn daarom welkom. Wie katoenen stofjes heeft liggen kan ze brengen bij Koppel-Swoe of ze kunnen worden opgehaald. Kleur of patroon van de stof maakt niet uit, alles is welkom.

Meer informatie via Koppel-Swoe, 0578 - 676767. Contactpersoon is Karien van den Berg, k.vandenberg@koppelswoe.nl. 

Zie ook www.koppelswoe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden