Tentoonstelling met Hattemse kunstfotograaf


<p>Annette Wijdeveld in Bruno Barat Art Gallery.</p>

Annette Wijdeveld in Bruno Barat Art Gallery.

(Foto: Bruno Barat)

Tentoonstelling met Hattemse kunstfotograaf

Hattem - ' Traditie innovatie -dialogue with silence' is de naam van het tweede luik van de nieuwe tentoonstelling in de Bruno Barat Art Gallery in Hattem. Een bijzonder rol is deze keer weggelegd voor de Hattemse kunstfotograaf Annette Wijdeveld.

In de tentoonstelling staat de verstilde natuur centraal, verbeeld door kleine meesters uit de Collectie Barat-Venker en tien unieke werken van de fotograaf. Een verkooptentoonstelling met schilderijen, aquarellen en tekeningen uit het einde van de 19de eeuw, en ook exclusieve foto’s op bijzonder Japans papier van Annette Wijdeveld.

Evenals in de voorgaande tentoonstelling met eigentijdse werk van Inge in’t Hout, verrast Bruno Barat de galeriebezoekers met traditionele en innovatieve materialen en technieken.

Annette Wijdeveld studeerde af in 2019 aan de Foto Academie in Amsterdam. Haar werk is zowel zelfonderzoekend als experimenteel en concentreert zich vooral op de verstilde natuur. Met haar fotografie onderzoekt ze filosofische thema’s die haar helpen in haar eigen proces van individuele en spirituele groei. Terugkerende thema’s als verstilling, acceptatie, dankbaarheid of licht zijn vaak terug te vinden in haar werk.

Een herkenbare verwantschap is ook te zien in de verstilde landschappen uit de eigen collectie van Bruno Barat die gemaakt werden in Europa rond 1900.

Opvallend en aangrijpend is de afwezigheid van mens, dier of gebouwen in de composities waardoor men geen vat heeft op de tijd als begrip maar hierdoor een intens gevoel van ruimtelijkheid ervaart bij het beschouwen van deze bijzonder verstilde werken op Japans papier .

‘Dialogue with Silence’ is de overkoepelende titel die Annette Wijdeveld een jaar terug gaf aan haar afstudeerproject. De tien exclusieve foto’s werden eerder in Amsterdam aan het publiek getoond en zijn dus nu in Hattem te zien. “Door alle ideeën over hoe de wereld er uit zou moeten zijn, achter zich te laten”, creëert Annette Wijdeveld beelden waarin zij ons de schoonheid en de verwondering van het moment laat zien.

De tentoonstelling ‘Traditie/Innovatie - Dialogue with Silence’ is tot zaterdag 9 januari 2021 te bezichtigen in de Bruno Barat Art Gallery aan de Kruisstraat 21 in Hattem. De galerie is geopend van dinsdag tot met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden