Wethouder Schipper geeft startsein 30 kilometer-campagne op hoofdroute Hattem


Foto:

Wethouder Schipper geeft startsein 30 kilometer-campagne op hoofdroute Hattem

Hattem - Wethouder Auke Schipper heeft woensdag het startsein gegeven voor de snelheidscampagne ‘Doe meer met Veilig Verkeer, ook hier 30 km/u!’ op de Hoofdroute in Hattem.

Tegelijkertijd bedankte hij de aanwonenden voor het begrip en geduld dat zij toonden voor de beperkingen tijdens de werkzaamheden. Dit deed hij door het aanbieden van een lekkernij en hij deelde het eerste campagnepakket uit.

Bij het inrijden van de Hoofdroute zien weggebruikers spandoeken met daarop de boodschap ‘Onze buurt gaat voor veilig verkeer, ook hier 30!’. Daarnaast kan ieder huishouden bijvoorbeeld de kliko voorzien van een 30km/uur sticker. Deze middelen herinneren de weggebruikers aan de geldende snelheidslimiet van 30 km/uur. 

De Hoofdroute Hattem was een route waar 50km/u gold tot voor kort.
Sinds de reconstructie en het onderhoud is de snelheid verlaagd naar 30 km/ u en hiermee zijn ook de voorrangsregels veranderd. Rechts heeft op de kruisingen voorrang, ook fietsers. Voor bestuurders is dit nog erg wennen. Velen overschrijden de snelheidslimiet van 30km/u.
Waarschijnlijk rijdt een groot deel zelfs harder dan 40 km/uur. Dit zorgt voor een verkeersonveilige situatie in en rondom deze straten.


Door de gewijzigde situatie kan het zijn dat de bestuurders onbewust te hard rijden. Deze campagne probeert dit onbewuste gedrag op een positieve manier te beïnvloeden.

Vooral binnen de bebouwde kom zijn de risico’s van te hard rijden groot. Daar mengen kwetsbare verkeersdeelnemers met het gemotoriseerde verkeer. Niet beschermd door airbags en gordels, zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen om ernstig gewond te raken.

De aanpak van de Vechtstraat en de Burg Bijleveldsingel zijn nu gereed. In januari 2020 gaat Schagen Infra bezig met de aanpak van de Hessenweg. Ook daar wordt 30km/u de maximum snelheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden