[aangeboden door goldseeds.nl] Wietexperiment in verschillende coffeeshops


Foto:
aangeboden door goldseeds.nl

Wietexperiment in verschillende coffeeshops

In verschillende coffeeshops in het land is het experiment gesloten coffeeshopketen aan de gang. Dit klinkt misschien wat abstract. Toch is het mogelijk dat je dit kent als het wietexperiment, zoals het in de praktijk wordt genoemd. Dit is een experiment waarbij gekeken wordt hoe de keten van kweken tot en met verkopen aan de eindgebruiker van wietproducten verbeterd kan worden binnen de kaders van de wet. Dat gaat dus om meer dan alleen maar goede wietzaadjes kopen. Het gaat juist ook om het verpakken en het leveren van de producten. Dit moet beter passen bij de tijd.

Verplichte deelname enkele coffeeshops

Het is goed om te weten dat de proef vooralsnog gewoon kleinschalig is. Slechts in enkele gemeentes wordt er getest met de nieuwe manier van werken. Wel is het zo dat alle coffeeshops in die gemeente verplicht moeten deelnemen aan de proeft. Een andere verplichting is er voor de telers. Die moeten de wietplant kweken volgens de richtlijnen die in het plan zijn opgenomen. Aan de hand daarvan is dan te zorgen dat de kwaliteit hoger wordt. Het gaat bijvoorbeeld om het soort plant, maar ook om de manier van verpakken die telers voortaan moeten gaan volgen.

Niet alles zal veranderen

Het is goed om te weten dat niet alles anders wordt in de gemeenten waar het experiment plaatsvindt. Het is zelfs zo dat vooral aan de kant van de verkoop in de coffeeshops niet direct veel te merken is van de proef. Het is vooral voor de telers van belang. Waarbij ook het contact met de coffeeshops anders zal zijn dan voorheen. De telers hebben bijvoorbeeld een vergunning op basis waarvan ze de zaken mogen regelen. Dat maakt het ook voor alle partijen een stuk overzichtelijker waar de middelen vandaan komen en wat de kwaliteit ervan moet zijn. 

Plan in verschillende stappen

Het experiment gesloten coffeeshopketen is vooralsnog klein. Er doen coffeeshops in tien gemeenten mee. Dit is echter niet voor het hele experiment aan de orde. Gedurende het proces zullen verschillende stappen worden gezet om de zaken goed in kaart te brengen. Op die manier moet te zien zijn wat de ideale nieuwe regelgeving zou zijn. In dat opzicht is het dus ook zo dat er hier en daar wat kan veranderen in welke gemeentes en coffeeshops mee zullen doen aan de tests. Dit is dus ook belangrijk om in de gaten te houden voor de klanten ervan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden