Nieuwe voorzitter en secretaris voor de Kruimelschaar

Nieuwe voorzitter en secretaris voor de Kruimelschaar

Epe - Met Ludo Plompen en Ria Lokhorst uit Epe heeft het bestuur van Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar een nieuwe voorzitter en secretaris. Zij vervangen per 1 januari Leo Eland en Beerd Kroeze uit Epe.

Leo Eland was vanaf 2017 betrokken bij de Kruimelschaar, nadat Beerd Kroeze en ook bestuurslid Zwaantje Nooteboom hun best hadden gedaan om hem als voorzitter aan te trekken. “Een eervolle taak. Het bestuur van de Kruimelschaar was het eerste echte doe-bestuur wat ik heb meegemaakt. Iedereen werkt echt met de handen uit de mouwen’’, zegt Leo Eland.

Het bestuur is dankbaar voor het werk van Eland. Hij heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat alle neuzen dezelfde kant op stonden, én dat de financiering rondkwam, voor een nieuwe locatie van hospice Casa Vera.

En het bestuur is ook dankbaar voor de inzet die Beerd 12,5 jaar als secretaris getoond heeft. “Beerd heeft zijn werk als secretaris altijd zeer zorgvuldig gedaan. Ik merkte als voorzitter dat hij ook overal goed over nadacht. Dit zorgde ook voor goede gesprekken”, aldus Eland.

De bestuurswisseling, waarna de nieuwe voorzitter en secretaris het overnemen, vindt plaats op maandag 28 december. De nieuwe voorzitter, Ludo Plompen, is al een goede bekende van de Kruimelschaar. Bij de gezamenlijke bestuursvergaderingen van de Kruimelschaar en de stichting Hospice NOV – de stichting die het pand van het hospice beheert – was Ludo de voorzitter.

“Ludo is iemand die de Kruimelschaar in zeker opzicht kent, in elk geval een stukje geschiedenis van ongeveer twee jaar meemaakte. Hij is geïnteresseerd in het vrijwilligerswerk en bedreven in het voorzitten van vergaderingen en het richting geven aan de organisatie’’, aldus Eland.

Beerd Kroeze maakt als secretaris plaats voor Ria Lokhorst. “Zij heeft haar sporen al verdiend bij ander (vrijwilligers)werk en wij zijn als bestuur bijzonder blij dat ze deze taak op zich wil nemen”, zegt Beerd, die het werk als secretaris ook zal missen.

Het bestuur bestaat per 1 januari uit Ludo Plompen (voorzitter), Herman Reurink (penningmeester), Ria Lokhorst (secretaris), Zwaantje Nooteboom en Ineke Wiersinga.

Kijk voor meer informatie over de kruimelschaar op www.kruimelschaar.nl

Kijk voor meer informatie over hospice Casa Vera op www.hospicecasavera.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden