CU-raadslid Margriet Brouwer: ‘Vroeger wilde ik advocaat worden’


<p>Margriet Brouwer: &#39;Ik sta voor een samenleving waarin we meer naar elkaar omkijken, er voor elkaar zijn en elkaar helpen. Als overheid maar ook onderling.&#39;</p>

Margriet Brouwer: 'Ik sta voor een samenleving waarin we meer naar elkaar omkijken, er voor elkaar zijn en elkaar helpen. Als overheid maar ook onderling.'

(Foto: Willem Gunneman)

CU-raadslid Margriet Brouwer: ‘Vroeger wilde ik advocaat worden’

Hattem - “Vroeger wilde ik advocaat worden”, vertelt ChristenUnie-raadslid Margriet Brouwer. “Meester P.T. Pel was in die tijd onze buurman aan de Hendrikjesweg. Ik weet nog goed dat één van zijn dochters tegen mij zei ‘dat moet je echt nooit doen hoor. Dan ben je nooit thuis.’ Het leven verliep anders.”

(door Willem Gunneman)

Margriet koos voor een studie marketing management. “Bedrijfsadministratie vond ik het leukst. Ik word blij van goede jaarrekeningen en kloppende balansen. Ik kon aan de slag bij Concent, een administratiekantoor voor het onderwijs. De combinatie van cijfers en intensief contact met directeuren en medewerkers van scholen past bij wie ik ben. Ik voel me als een vis in het water.”

Het kan toeval zijn, maar de goudvis op de lange houten eettafel zwemt instemmend een extra rondje. In 2009 besloot Margriet lid te worden van de ChristenUnie. “Ze vroegen of ik op de lijst wilde voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daar vond ik het nog te vroeg voor. Ik was in die tijd zwanger van onze zoon Mats. Het lidmaatschap paste wel bij mij. Bij mijn christen-zijn en hoe ik denk over waardig ouder worden. Vanuit de bijbel en vanuit mijn diepste waarden dat Jezus de verlosser is en dat je vandaar uit een beslissing mag nemen. Dat is wat ons als christenen en fractieleden bindt. Ik vind dat heel bijzonder. Ik ben best beschermd opgevoed. Natuurlijk heb ook ik me wel eens afgezet. Uiteindelijk ben ik er geweldig blij mee en zie ik het echt als een zegen.”

In de loop der jaren groeide Margriet’s geloof overweldigend. Ook nadat er in 2013 borstkanker bij haar werd geconstateerd. “Een pittige tijd. Het heeft mijn geloof nog sterker gemaakt. Hetzelfde geldt voor ons als gezin en en vriendschappen. Ook kwetsbare momenten kunnen je rijker maken.”

In 2018 kreeg Margriet een plek op de kieslijst. “Als fractie hebben we het goed. Een hechte groep met uiteenlopende karakters die het uiteindelijk altijd eens is. Natuurlijk wordt een in onze ogen goed verhaal wel eens anders gezien door Hattemers. Logisch. Het maakt politiek boeiend. Als raadslid zit je in de raad voor het algemeen belang en wordt er verwacht dat je zaken in een breed perspectief ziet. Het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Dat besef ik elke dag weer.”

Margriet is voorzitter van de commissie sociale zaken, is actief in de werkgeverscommissie en binnen het sociale domein. “Als gemeente moet je er zijn voor de inwoners en zaken als schuldhulpverlening op orde hebben. Initiatieven als ‘Op koers’ moeten laagdrempelig zijn. Vaak kan het simpeler. Er zijn vanuit de gemeente en organisaties veel regelingen die best wat meer bekendheid mogen krijgen. Het sociale aspect vind ik enorm belangrijk. Dat is waar ik als raadslid voor sta. Ik geloof in een samenleving waarin we meer naar elkaar omkijken, er voor elkaar te zijn en elkaar waar nodig helpen. Niet alleen als overheid, maar ook onderling.”

Ik knik. Een prachtige kerstgedachte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden