Acties voor voedselbank: Kaas, koffie, kindercadeaus en geld


<p>Tiemen Bijsterbosch helpt Nadine Feith van de Heerder kledingwinkel Dick.And.Co met het inladen van de ingezamelde cadeaus voor de Voedselbank. Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl</p>

Tiemen Bijsterbosch helpt Nadine Feith van de Heerder kledingwinkel Dick.And.Co met het inladen van de ingezamelde cadeaus voor de Voedselbank. Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl

(Foto: Dennis Dekker)

Acties voor voedselbank: Kaas, koffie, kindercadeaus en geld

Regio - De vrijwilligers van de Voedselbank Vaassen Epe Heerde zijn al sinds 2007 in de weer voor menig huishouden dat in deze regio onder de armoedegrens leeft. De groep verstrekt om niets verkregen voedselpakketten aan de armste mensen in Epe en Heerde. Dat wordt door menigeen zeer gewaardeerd. Zo is een hele trits sponsoren te vinden op hun website (www.voedselbankvaassen.nl). Jaarlijks worden er door andere partijen ook veel initiatieven opgepakt om geld in te zamelen of een extra donatie te doen.

(door Dennis Dekker)

In november startte verpleegkundige Simone Remmerts uit Heerde een eigen bedachte kerstpakkettenactie. Dat wat klein begon had een prachtig resultaat. Er werden uiteindelijk 160 pakketten samengesteld.

Of neem de serviceclub Innerwheel Epe. Begin december overhandigden president Angeneta Weenink en past-president Pernille Smits een cheque van 350 euro aan voorzitter Thea van Amersfoort. “Ik was bijzonder verrast hoe gevarieerd de pakketten worden samengesteld”, vertelde Angeneta Weenink. De Inner Wheel-cheque werd besteed aan pakken snelfiltermatige koffie waar de voedselbank dringend om verleden zat. “Wekelijks werken 45 vrijwilligers hard om de voedselpakketten voor alle minderbedeelden in deze gemeentes te vullen”, aldus Thea van Amersfoort. “De pakketten kunnen op drie uitgiftepunten afgehaald worden. Bij de Ontmoetingskerk in Heerde, de Regenboogkerk in Epe en de Voedselbank in Vaassen.”

Schroom

Veel mensen hebben schroom om zich bij de Voedselbank te melden, aldus Thea van Amersfoort. “Wij doen ons uiterste best om dat zo anoniem mogelijk te verzorgen. Via de gemeente kan men zich melden. Wij willen graag een vangnet zijn voor diegene die het nodig hebben”, meldde Van Amersfoort toen. Niet lang daarna bleek dat ook Rotary Club Epe een steentje bij wilde dragen aan het kerstgevoel bij Voedselbank Vaassen Epe Heerde. “We namen contact op met Thea van Amersfoort”, aldus Rotarian Suzan Broekhuis-Smallegoor. “Op onze vraag waaraan wij wellicht zouden kunnen bijdragen, antwoordde Thea: ‘Kaas’. Kaas is voor onze doelgroep een luxeproduct, vertelde ze. Zeker in deze dure feestmaand. Dus kwamen we in actie en bieden we alle voedselbankklanten eenmalig een stuk vacuüm verpakte kaas aan. Voor elk gezin kaas met kerst.”

Naast eten en drinken worden er in deze periode ook cadeautjes ingezameld. De actie van de kledingzaak Dick.And.Co uit Heerde, bleek vorig jaar een doorslaand succes, aldus winkeleigenaar Nadine Feith. “Toen hebben mensen een cadeautje moeten kopen voor een plaat die ze aanvroegen bij het Radio 794-programma Plaatjesdraaijer (van presentatrice Lucienne Draaijer). Dat leverde meer dan 600 cadeaus op. Dit jaar hebben we zelfs 711 (!) cadeaus gedoneerd gekregen. Geweldig! Erg jammer dat de winkel vorige week moest sluiten. Anders was dat aantal veel meer geweest.”

Ook konden mensen mutsen kopen met daarop opdrukken zoals Heerde, Veessen, Vorchten, Muts en Koldfiesterd. Nadine: “Dat is een actie in samenwerking met VisitHeerde. De mutsen waren in onze winkel te koop, maar zijn ook nog via de website van VisitHeerde (zie www.visitheerde.com/webshop) te verkrijgen. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om extra cadeaus te kopen. Het houdt niet op bij 711!”

Naast levensmiddelen en cadeaus kwam de firma Boverhoff uit Heerde met een onverwachtse gift van 4000 euro. Erik Zwerver heeft die cheque onlangs namens alle medewerkers van Boverhoff overhandigd. “Met de huidige onzekerheid en dat wat er misschien nog komen gaat, hebben wij namens al onze medewerkers dit doel gekozen om een prachtige bedrag aan te schenken. We hopen dat dit een extra steun in de rug geeft.” De mooie donatie komt enorm prachtig van pas, verzekerde Thea van Amersfoort die samen met haar man Rob de drijvende kracht is achter deze voedselbank. “Deze donatie is zeer welkom. Helemaal in verband met de huidige en de toekomstige onzekere periode. We verwachten dat het aantal gezinnen dat hulp nodig heeft op korte termijn stijgt.”

Thea van Amersfoort meldde tot slot dat de Voedselbank Vaassen Epe Heerde momenteel ook naarstig op zoek is naar een nieuwe bedrijfsleider. “Dus mocht er iemand interesse hebben, dan kan hij of zij contact met me opnemen via tel.: 06-46346649.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden