Actie Veluwe Duurzaam voor inregelen cv-ketel

Actie Veluwe Duurzaam voor inregelen cv-ketel

Regio - Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam komen met twee cv-inregelacties voor inwoners

De cv-installatie is in veel huishoudens verkeerd ingesteld, waardoor het niet goed warm wordt in huis. Het meeste warme water wordt dan aan de radiatoren afgegeven die het dichtst bij de cv-installatie staan. Radiatoren die verder weg staan, moeten het doen met een restje van het warme water, waardoor er niet goed verwarmd kan worden in die ruimte(s). Veel huishoudens stoken daardoor ongemerkt veel meer dan nodig is.

Dat probleem is op te lossen door de cv-ketel weer in balans te brengen. Het warme water wordt dan over elke radiator gelijkmatig verdeeld. Het in balans brengen van de cv-ketel wordt ook wel ‘waterzijdig inregelen’ genoemd. De radiator die verder weg staat, krijgt een grotere opening voor het water dan een radiator die dichter bij de cv-installatie staat. Door een cv-ketel waterzijdig in te regelen, kan er per jaar tussen de 70 en 350 euro aan stookkosten worden bespaard.

Om huishoudens op de Noord-Veluwe te helpen, komen de Noord-Veluwse gemeenten samen met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam vanaf 4 januari met twee cv-inregelacties. Voor handige inwoners is er de mogelijkheid om een doe-het-zelf-inregelkit aan te schaffen. De andere optie is om geld terug te krijgen als installateur de cv-installatie komt inregelen.

Vanaf 4 januari kun een handige doe-het-zelver een cv-inregelkit bestellen via Veluwe Duurzaam. Die kost normaal gesproken 95 euro, maar tijdens de actie 20 euro. In deze kit zit onder andere een infrarood laser thermometer en een handboek met instructies. Een kit kan tot 31 maart 2021 worden aangevraagd.
Wat ook mogelijk is, is om de cv-installatie te laten inregelen door een installateur. Als de installateur langs is geweest, kan 100 euro worden teruggekregen via Veluwe Duurzaam. Bonnen kunnen van 4 januari tot 31 maart geüpload worden. Meer informatie over deze actie is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/cv-inregelactie

Deze actie wordt aangeboden door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De actie is alleen geldig voor inwoners van deze gemeenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden