Kühne: 'Nieuw jaar, nieuwe cursussen'


<p>Cultuurplein Noord Veluwe start de komende tijd met cursussen voor kinderen en jongeren: Peuterdans, raples en hiphop dansen.</p>

Cultuurplein Noord Veluwe start de komende tijd met cursussen voor kinderen en jongeren: Peuterdans, raples en hiphop dansen.

(Foto: )

Kühne: 'Nieuw jaar, nieuwe cursussen'

Epe / Heerde - In het nieuwe jaar starten bij Cultuurplein Noord Veluwe weer diverse nieuwe cursussen voor jongeren en voor kinderen. “Na de lockdown zijn we allemaal weer toe aan leuke activiteiten buitenshuis”, vertelt cursuscoördinator Annemiek Kühne over het nieuwe aanbod.

(door Dennis Dekker)

Vanwege het coronavirus zijn jongeren het afgelopen jaar best veel thuis geweest. Cultuurplein Noord Veluwe begon daarom het initiatief CultuurThuis. Daarbij werden er diverse online lessen aangeboden zodat kinderen toch nog creatief aan de slag te konden gaan. “We denken echter dat veel kinderen en jongeren er behoefte aan hebben om weer ‘een beetje los te gaan’. Daarom starten we, mits de maatregelen dat toelaten natuurlijk, met twee splinternieuwe cursussen voor jongeren tussen de 12 en de 16 jaar.” 

Op dinsdag 19 januari is dat de cursus ‘Rap in NL’. Hierbij gaat rapper Young Teach (Pieter Lammens uit Vorchten) met jongeren aan de slag. “Hij leert ze van alles over deze muziekstijl. Hoe maak je een goede rap, hoe neem je iets op? Het zijn enkele vragen die aan bod komen.” Bekijk zijn videokanaal Young Teach op YouTube om je te laten inspireren, aldus Kühne. Deze cursus van acht lessen vindt plaats in het Kulturhus EGW in Epe van 18.30 tot 20.00 uur. De kosten bedragen 66 euro.

‘Hiphop dance’ is een nieuwe dansvorm bij Cultuurplein en wordt gegeven door Anna D (Anna Diderik uit Apeldoorn). Kühne: “De proefles die Anna D in december op de Noordgouw gaf, was een succes! Als de maatregelen het weer toelaten, dan willen we daar op 20 januari nog eens zo’n proefles geven.” Deze proeflessen vinden plaats tijdens de gymlessen van tweedeklassers. “We hopen dat hier nog wat aanmeldingen uit voort vloeien.” In acht energieke lessen van een uur, krijg je een goede work out en leer je de coolste moves, aldus Kühne. “Let op: het tempo ligt wel hoog bij Hiphop dance.” De lessen beginnen op 22 januari van 15.30 tot 16.30 uur in de Heerd, het dorpshuis in Heerde. Deze workshop kost 44 euro.

In zowel Epe als Heerde worden er vanaf woensdagochtend 20 januari lessen Peuterdans voor kinderen gegeven. “Hierbij kunnen kinderen 1,5 tot 4 jaar spelenderwijs motorische vaardigheden aanleren. Het is de bedoeling dat er een begeleider met de peuter mee komt. Dan voelt het kind zich veilig en kan men samen allerlei mogelijkheden van bewegen ontdekken.” De lessen in Heerde zijn van 9.15 tot 10.00 uur in de Heerd. Peuterdans in Epe wordt van 10.30 tot 11.15 uur in het Kulturhus EGW gegeven. De kosten hiervan zijn 39 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden