Cultuurfonds Gelderland besteedde in 2020 ruim acht ton euro aan projecten in de regio

Cultuurfonds Gelderland besteedde in 2020 ruim acht ton euro aan projecten in de regio

Arnhem - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 294 projecten ondersteund. Daarmee werd er 811.766 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. 

In het afgelopen kwartaal kregen 53 nieuwe projecten een bijdrage toegekend door het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Oene Fonds. Dat kreeg 750 euro voor Historische Vereniging Ampt Epe voor publicatie van ‘Het boerenleven op de Noordoost-Veluwe in verhalen’ door H. Slijkhuis. In de gemeente Epe kreeg Stichting Hagedoorns Plaatse twee keer 2.500 euro voor de tentoonstelling ‘Van verzameling naar museale verhaallijnen’.

In Hattem was er een bijdrage van 500 euro voor Cultuurfonds Hattem voor Stichting De Hattemer Beiaard. Dat werd gebruikt voor de maquette van de stad Hattem rond 1560.  

 Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

In 2021 kunnen er nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor bijzondere projecten in Gelderland. De eerste deadline hiervoor is maandag 18 januari. Later in het jaar zijn nog drie verdeelrondes. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden