Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021


Foto:

Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021

Hattem - Jelle Mulder en Mevi Biersteker kregen vrijdag en maandag het Boekstartkoffertje van wethouder Carla Broekhuis-Bont. Jelle en Mevi zijn de eerste Hattemse baby’s van 2021. 

Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte wil met de kraamvisite de aandacht vestigen op het belang van voorlezen: “Voorlezen en lezen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij elke dag vijftien minuten lezen. Jonge ouders ontvangen na de geboorte van hun kind een waardebon in het ‘mijn kinddossier’. Met deze bon kunnen ze het koffertje direct ophalen bij de bibliotheek en hun kind inschrijven voor een gratis lidmaatschap. Jong geleerd is oud gedaan.”

Het programma Boekstart bevordert het lezen met heel jonge kinderen en wil ouders met jonge kinderen laten genieten van boeken. Boekstart is een initiatief van de Bibliotheek en Stichting Lezen. 

Meer informatie over Boekstart is te vinden op www.boekstart.nl

Wethouder Broekhuis en de jonge ouders hebben elkaar, met inachtneming van de coronaregels, ontmoet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden