<p>Museumdirecteur Daphne Maas laat op Museum TV zien wat het Hattemse museum allemaal te bieden heeft.&nbsp; (Foto: Voerman Museum Hattem)&nbsp;</p>

Museumdirecteur Daphne Maas laat op Museum TV zien wat het Hattemse museum allemaal te bieden heeft.  (Foto: Voerman Museum Hattem) 

(Foto: )
Kunst & Cultuur

Voerman Museum Hattem schittert tijdens tv-presentatie

Hattem - Het Voerman Museum Hattem is vanaf nu te zien op Museum TV. Op de website museumtv.nl is zeer recent een filmpje geplaatst dat in iets meer dan zes minuten een fraai overzicht biedt van wat het Hattemse museum zoal te bieden heeft.

Museum TV is een videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Via de webstite museumtv.nl kun je zo achter de schermen kijken wat er in je favoriete museum gebeurt. Het Voerman Stadsmuseum Hattem is nu dus op dit platform te bewonderen. In de presentatie op Museum TV is alvast gekozen voor de nieuwe naam Voerman Stadsmuseum Hattem. Een naamswijziging die in de loop van dit jaar wordt ingevoerd.

Tijdens deze presentatie nemen directeur Daphne Maas en bestuurslid Bertus van ’t Holt de bezoeker mee door het museum. In het filmpje maakt de kijker vanzelfsprekend kennis met de kunstwerken van Jan Voerman senior, Jan Voerman junior en de andere kunstenaars.

Maar ook de geschiedkundige en archeologische vondsten komen aan bod. Zoals de middeleeuwse periode van de burcht Dikke Tinne en de duizenden jaren oude klokbeker en klokbekerschaal. Dit filmpje vormt een aangename kennismaking met het Voerman Stadsmuseum Hattem.

“Hattem heeft heel veel oude elementen behouden en je kunt echt zien hoe het hier vroeger was. Ondanks dat het een klein stadje is, is Hattem een heel belangrijk punt geweest in Nederland en dat maakt het denk ik heel interessant om te komen bekijken”, besluit directeur Daphne Maas haar presentatie.

Wie nieuwsgierig is geworden en meer van het museum wil zien, hoeft niet te wachten tot de lockdown voorbij is. Online kun je bijvoorbeeld een virtuele toer maken. Ga hiervoor na www.onlineinbeeld.nl/VirtueleTour/Hattem-VoermanMuseum. Kijk rond maak een virtuele wandeling door de museumgangen. Er is tevens gesproken informatie te beluisteren die het virtuele bezoek extra levendig maakt.

Een groot aantal collectiestukken is daarnaast te vinden op de website collectiegelderland.nl. Via https://www.collectiegelderland.nl/organisaties/voermanmuseumhattem kun je deze werken bekijken.

In het museum kun je met je smartphone contact maken met de site IZI Travel en dan de informatie beluisteren van het werk waar je op dat moment bij staat. Deze audio-informatie is echter ook op de website izi.travel/nl te vinden. Die kun je dus ook beluisteren als je niet in het museum vertoeft.

Het Voerman Museum Hattem dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. Naast de beeldende kunst bezit het museum ook een historische collectie van de stad Hattem waaronder zeer unieke archeologische vondsten. Zoals de 4000 jaar oude Veluwse klokbekers.
Adres: Achterstraat 46-48, tel. 038-444 28 97

www.voermanmuseumhattem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden